Εκλογές στις 9 Απριλίου δείχνουν από την κυβέρνηση

Με νέα διαρροή στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στρώνει το έδαφος των εκλογών οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα γίνουν στις 9 Απριλίου. Ο πρωθυπουργός, με το βλέμμα στραμμένο στους νέους, οι οποίοι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις του γυρνάνε την πλάτη, θα ανακοινώσει στο παρά πέντε της πρώτης κάλπης αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο για τις αρχές Μαρτίου. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι στις 9 Μαρτίου να ανακοινωθούν οι εκλογές, είτε μέσω συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είτε με διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ετοιμάζει τον Άκη Σκέρτσο για κυβερνητικό εκπρόσωπο στη θέση του Γιάννη Οικονόμου που κατεβαίνει στις εκλογές, ενώ ρόλο αναμένεται να έχει και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να γίνουν εκλογές μετά τον Απρίλιο καθώς διαπιστώνει ότι φθίνει η δημοσκοπική υπεροχή της ΝΔ, ενώ φοβάται τυχόν νέα γαλάζια σκάνδαλα μετά το τελευταίο με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Νικολάου.

Μεγάλος πονοκέφαλος για το Μέγαρο Μαξίμου αποτελεί η επίσκεψη στην Αθήνα, στις 6 ή 7 Μαρτίου, των μελών της Επιτροπής LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δολοφονία Καραϊβάζ, η ελευθερία του Τύπου, η διαφθορά, οι παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών και οι υποκλοπές συγκροτούν τη θεματολογία που θα τεθεί στον φακό της Επιτροπής. Ενδεικτικού της μεγάλης ανησυχίας της κυβέρνησης είναι ότι προσπάθησε να ματαιώσει την επίσκεψη μέσω παρασκηνιακών κινήσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί