Qatargate: Ελεύθερος με βραχιολάκι ο σύντροφος της Καϊλή

Την αποφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, συζύγου της Εύας Καϊλή, αποφάσισαν απόψε οι Βέλγοι δικαστές. Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ο οποίος είχε βρεθεί την Πέμπτη ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, θα βγει από τη φυλακή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Αυτή η εξέλιξη επηρεάζει την Εύα Καϊλή, η οποία είχε ως βασική υπερασπιστική γραμμή ότι πρέπει να βγει από τη φυλακή για να φροντίζει τη δίχρονη κόρη της, κάτι που θα μπορεί να κάνει ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας του Βελγίου:

«Στο πλαίσιο έρευνας ευρείας κλίμακας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την ομοσπονδιακή αστυνομία σχετικά με εικαζόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα πρόσωπο εμφανίστηκε ενώπιον του τμήματος του Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Το συμβουλευτικό τμήμα επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του F. G. (σ.σ. Φραντσέσκο Τζιόρτζι), αλλά με χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός δύο εβδομάδων.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση κατά της παρούσας απόφασης.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο Τύπου».

Δείτε επίσης: Qatargate -Παντσέρι: Η Καϊλή έλαβε από το Κατάρ 250.000 ευρώ για την προεκλογική της εκστρατεία το 2019

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί