ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Λασιθίου και Μ. Θραψανιώτης αποχαιρετούν με οδύνη τον Νεκτάριο Σαντορινιό

Στο υπουργείο Ναυτιλίας, με τον τότε Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Νεκτάριο Σαντορινιό, Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τότε που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτή την τραγική εξέλιξη …

Συλλυπητήριο μήνυμα του Μανόλη Θραψανιώτη για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Είναι βαριά η οδύνη όταν χάνεται πρόωρα ένας νέος άνθρωπος, ένας φίλος, ένας σύντροφος . 

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ο  Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρώην Υπουργός  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και μέχρι σήμερα Τομεάρχης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, τα τελευταία δύο χρόνια.

Ένας σύντροφος που συνέδεσε το όνομά του με την πιο εμβληματική καινοτομία της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Νησιωτική Ελλάδα: Το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Νησιώτης ο ίδιος, ήξερε καλά τα προβλήματα των απομονωμένων νησιών μας αλλά και αγωνιστής για την Κοινωνική Δικαιοσύνη, μέσα σε δύσκολες συνθήκες και σε λίγο χρόνο, κατάφερε στη θητεία του, να ξεκινήσει ένα θεσμό τόσο αναγκαίο για την πατρίδα μας και τα νησιά.

Θυμάμαι τις κοινές μας προσπάθειες για τις Τουριστικές Σχολές της Ρόδου και του Αγίου Νικολάου αλλά και για τα προβλήματα των απομακρυσμένων περιοχών.

  Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά και η Ελληνική Βουλή στερείται ένα ακόμα αξιόλογο στέλεχος. Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο, όπως όμως είναι και το έργο του που μας αφήνει. Η σεμνότητα, το ήθος και η αγωνιστικότητα τον χαρακτήριζαν μέχρι τέλους.


Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα

Αποχαιρετούμε με οδύνη τον Σύντροφο Νεκτάριο Σαντορινιό

13/2/2023

Με οδύνη και θλίψη αποχαιρετούμε το Αγωνιστή, τον Βουλευτή, τον Υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό που τόσο πρόωρα μας άφησε. 

Οι νησιώτες ιδιαίτερα, θα τον θυμόμαστε για τις προσπάθειές του σαν Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για να μειώσει τις ανισότητες της νησιωτικότητας και να στηρίξει τις ξεχασμένες γωνιές της Ελλάδας, με αποκορύφωμα το Μεταφορικό Ισοδύναμο, που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στη χώρα μας, μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για τον ήπιο και σεμνό χαρακτήρα του, για τον γεμάτο επιχειρήματα λόγο του, αλλά και για τη συνεπή και αταλάντευτη αγωνιστικότητά του, ως το τόσο πρόωρο τέλος. Αντί για άλλα λόγια, παραθέτουμε το κλείσιμο από το τελευταίο του μήνυμα, πριν τον άδικο θάνατό του:

“Προσωπικά, δίνοντας μια παράλληλη και δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, δηλώνω παρών στον αγώνα να αναπνεύσει και πάλι η χώρα και να σταθεί όρθια η κοινωνία. Παρών στα νικηφόρα ψηφοδέλτια της παράταξής μας. Παρών στην προσπάθεια να ανατραπεί το καθεστώς που μαυρίζει τις ζωές μας. Παρών πάντα για τις ανάγκες των νησιών και των νησιωτών μας.  

Όποιο και αν είναι το προσωπικό μας άχθος, έχουμε χρέος απέναντι στην Ιστορία και τις επόμενες γενιές να σταθούμε στη σωστή πλευρά του ποταμού και να παλέψουμε για την Αλλαγή. Γιατί χωρίς Δημοκρατία και Δικαιοσύνη, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον.

Αυτό θα κάνω και εγώ, παρά τον δύσκολο αγώνα που δίνω, και σας καλώ να παλέψετε όλοι και όλες για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που θα σημάνει τον σχηματισμό μιας ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης». 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί