Σύσκεψη για την οργάνωση του Παγκρήτιου συλλαλητηρίου υπεράσπισης της δημόσιας Υγείας

Σε σύσκεψη για την οργάνωση του Παγκρήτιου συλλαλητηρίου για την Υγεία, καλεί το σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ. Το συλλαλητήριο θα γίνει στο Ηράκλειο στις 22 Φεβρουαρίου, ενώ η σύσκεψη συγκαλείται την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση του σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ:

Οι πρόσφατες μεγάλες κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν από το σωματείο μας, μαζί με τις Ενώσεις γιατρών ΕΣΥ της Κρήτης, τους συλλόγους εργαζομένων νοσοκομείων, άλλα εργατικά σωματεία και φορείς του νησιού μας, ανέδειξαν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι ο κρητικός λαός είναι αποφασισμένος όχι μόνο να μην επιτρέψει να υποβαθμιστεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας ή προνοιακό ίδρυμα, αλλά ακόμα περισσότερο είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει και να αγωνισθεί για το σύστημα υγείας-πρόνοιας που του αξίζει, με αποκλειστικά δωρεάν παροχές στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης. Είναι αποφασισμένος μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς να συνεχίσει να παλεύει, ώστε η αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας να γίνει από τη σκοπιά της πλήρους ικανοποίησης των αναγκών, αφού με υποκριτικά λόγια, χωρίς αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, με ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις, εντέλλεσθε, μετακινήσεις και συμβασιούχους, λύσεις δεν δίνονται.

Έχοντας παρακαταθήκη τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλους τους νομούς μας, με αποκορύφωμα αυτά της Ιεράπετρας και του Ρεθύμνου, παίρνουμε τη πρωτοβουλία και οργανώνουμε την από κοινού διοργάνωση ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ για την υγεία στις 22 ΦΛΕΒΑΡΗ το απόγευμα στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Για να δείξουμε με τον πιο σαφή τρόπο ότι ο αγώνας μας και η αποφασιστικότητά μας είναι ο μοναδικός τρόπος για να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας στο νησί μας. Ώστε να εξασφαλιστεί η καθολική πρόσβαση σε σύγχρονες δωρεάν υπηρεσίες υγείας χωρίς να χρειάζεται να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καλεί όλα τα εργατικά σωματεία και τους φορείς σε σύσκεψη την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο για οργάνωση και συμμετοχή στο παγκρήτιο συλλαλητήριο στις 22 Φλεβάρη. Η συμμετοχή όλων είναι σημαντική. Να απαιτήσουμε όλοι μαζί για: 

• Άμεση στελέχωση όλων των νοσοκομείων και των δομών της ΠΦΥ με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων

• Να μην κλείσει και να μην αλλάξει χαρακτήρα κανένα νοσοκομείο. Όχι στο νέο ΕΣΥ! Όχι στη μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ!

• Καμία κατάργηση-συγχώνευση κλινικής, τμήματος, ή οποιασδήποτε άλλης προσφερόμενης υπηρεσίας. 

• Επιστροφή των συμβασιούχων που απολύθηκαν όσο ήταν σε αναστολή εργασίας 

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε όλο τον δημόσιο τομέα. 

• Αύξηση μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

• Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας Πρόνοιας Παιδείας Πολιτισμού  για όλους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί