Μήνυμα συμπαράστασης στους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία από τους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Την στήριξή του στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να συμβάλει στη συγκέντρωση βοήθειας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του σεισμού σε Τουρκία και Συρία με τους χιλιάδες νεκρούς και τον μεγάλο αριθμό αστέγων, πονά και αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τη συμπαράσταση του στους πληγέντες ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης. Ως ομοιοπαθής γνωρίζουμε τι θα πει να χάσεις γνωστούς, συγγενείς καθώς και το σπίτι σου, το κατάστημα σου, τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όπως επίσης γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι θα πεί να ζεις μακρυά από ένα φυσιολογικό σπίτι για μήνες ή και για χρόνια, εγκλωβισμένος σε εργοταξιακά κοντέινερ, αποκομμένος απο τους παλιούς γνωστούς.

Μη έχοντας την δυνατότητα της παροχής υλικής ανακούφισης καθώς και της φιλοξενίας ως ομοιοπαθής πλητόμενη περιοχή θα προσπαθήσουμε να βρούμε εκείνους τους δρόμους της αγάπης οι οποίοι θα αποτελέσουν την αρχή άμβλυνσης των δυσκολιών για να επιστρέψουν οι κάτοικοι σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής μακρυά από τις οδυνηρές αναμνήσεις του φονικού σεισμού.

Ως σύλλογος με τις μικρές και πενιχρές δυνατότητες θα συμβάλουμε και εμείς στη συγκέντρωση βοήθειας στοιχιζόμενοι δίπλα στους φορείς καθώς επίσης φιλοδοξούμε να βρούμε συνοδοιπόρους και να οργανώσουμε μαζί την συμβολική οληγοήμερη φιλοξενία προς ανακούφιση παιδιών από τις πληγείσες περιοχές.

Η καρδιά μας δίπλα σας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί