Τα νέα ντοκουμέντα που εκθέτουν τον Θεοδωρικάκο για το «ουδέν μεμπτόν» της ΕΛ.ΑΣ.

«Οι πέντε αστυνομικοί που διεξήγαγαν τους ελέγχους στην παρέα των τεσσάρων νεαρών πριν από δεκαπέντε μήνες, που τώρα θυμήθηκε ο αποστρατευθείς αξιωματικός κατέθεσαν – και έχει εκδοθεί το σχετικό πόρισμα – πως ο έλεγχος έγινε κανονικά και δεν ευρέθη ουδέν μεμπτόν», δήλωνε ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο το πρωί της Τρίτης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετέβη εκεί για να καταθέσει μήνυση κατά του αποστρατευθέντα αξιωματικού, ο οποίος είχε καταγγείλει απόπειρα συγκάλυψης υπόθεσης ναρκωτικών στην οποία εμπλέκεται συγγενικό πρόσωπο του υπουργού.

Μπορεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να σημειώνει ότι «δεν ευρέθη ουδέν μεμπτόν» στους ελέγχους, παραπέμποντας την υπόθεση στη δικαιοσύνη και μιλώντας για «σκευωρία», ωστόσο υπάρχει και η διάσταση του θέματος που αφορά τους ίδιους τους αστυνομικούς.

Εάν οι ίδιοι κατέθεταν ότι βρήκαν ναρκωτικά στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, αλλά δεν προχώρησαν σε προσαγωγές και στον σχηματισμό δικογραφίας, τότε θα παραδέχονταν επί της ουσίας τη συγκάλυψη και πιθανότατα θα διώκονταν ποινικά, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Τα νέα ντοκουμέντα εκθέτουν τον Θεοδωρικάκο

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση μήνυσης από πλευράς υπουργού Προστασίας του Πολίτη, το Mega έφερε στο φως νέα ντοκουμέντα σχετικά με την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, σε φωτογραφίες που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, φαίνεται ο επικεφαλής της ΔΙΑΣ που πραγματοποίησε τον έλεγχο στους τέσσερις νεαρούς, μεταξύ των οποίων και το συγγενικό πρόσωπο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με το Mega, εκτός από τους τέσσερις αστυνομικούς που βρέθηκαν στην περιοχή, μετέβη και ένας επόπτης.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται πως φαίνεται ο εν λόγω επόπτης να στέλνει στον διοικητή της Άμεσης Δράσης στις 21 Νοεμβρίου του 2021, την ώρα του ελέγχου, μια φωτογραφία με τα ευρήματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο βίντεο φαίνεται ο υπαστυνόμος, ο οποίος κατέθεσε ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου δεν βρήκε τίποτα, βλέπουμε να στέλνει φωτογραφίες με όλα όσα έχει κατασχέσει, καθώς και τις φωτογραφίες ανθρώπων που ελέγχονται.

Ουσιαστικά, τα όσα προβλήθηκαν στο Mega το βράδυ της Τετάρτης επιβεβαιώνουν το Documento. Παράλληλα, οι νέες αποκαλύψεις γκρεμίζουν το αφήγημα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης δήλωνε ότι «ο έλεγχος έγινε κανονικά και δεν ευρέθη ουδέν μεμπτόν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί