Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του π. Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Διαρκείς είναι οι εξελίξεις όσον αφορά της έρευνες της Οικονομικής Εισαγγελίας για τους επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου», τον πατέρα Αντώνιου και την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή. Σε εξέλιξη βρίσκεται η έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια των δύο αυτών προσώπων, στις μεζονέτες σε Ραφήνα και Βραυρώνα, η οποία φέρεται να συνδέεται με έγγραφο τράπεζας, που επιβεβαιώνει ότι η πρεσβυτέρα επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα υποκατάστημά της για να πάρει το περιεχόμενο της θυρίδας της.

Νωρίτερα, σήμερα, η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες προχώρησε στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών, σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και άλλων συγγενικών προσώπων τους. Ο πατέρας του ιερέα διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του, αν και έχει αποβιώσει.

Η δέσμευση των λογαριασμών έγινε προκειμένου να ελεγχθούν διεξοδικά, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις (εκροές χρημάτων, κ.λπ.), αλλά δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της ΜΚΟ που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευσή τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Τα οικονομικά της «Κιβωτού» ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση, είτε αφορούν σε χορηγίες είτε οτιδήποτε άλλο, προκειμένου να διαπιστωθεί η ροή του χρήματος, καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια μπήκαν πάνω από 100 εκατ. ευρώ στα ταμεία της οργάνωσης ως δωρεές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜEGA, στο στόχαστρο των Αρχών μπαίνει η μεζονέτα της Ραφήνας, η οποία εμφανίζεται ως κατοικία της πρεσβυτέρας ενώ σύμφωνα με τα έγγραφα σε αυτό το διαμέρισμα 105,580 τ.μ. η «Κιβωτός του Κόσμου» έχει κατά κυριότητα 100% το Α1 ακίνητο στον πρώτο όροφο καθώς και θέση στάθμευσης 15 τ.μ. Ωστόσο, η μεζονέτα στο κουδούνι έχει το όνομα της πρεσβυτέρας και όχι της «Κιβωτού».

Ερευνάται επίσης δεύτερη μεζονέτα (διαμέρισμα και θέση στάθμευσης), που αγόρασε ημιτελή, την ολοκλήρωσε και στη συνέχεια μεταπώλησε ο πατέρας Αντώνιος το 2007. Η μεζονέτα πωλήθηκε στη μητέρα παιδιού της «Κιβωτού» που ήταν στενός συνεργάτης του και ακολούθως έγινε γονική παροχή από τη μητέρα στον γιο με παρακράτηση επικαρπίας στις 28/12/2017. 

Ο γρίφος με τα «αόρατα» παιδιά

Ένα ακόμη πολύ σοβαρό θέμα ανέδειξε η ΕΡΤ, όσον αφορά τα ερωτήματα που προκαλεί ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενείται στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Με βάση το ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα ιδρύματα της Ελλάδας που φιλοξενούν ανήλικα παιδιά, η «Κιβωτός» φαίνεται να είχε το χαμηλότερο ποσοστό σε αναδοχές. Υπάρχει ακόμα μία ασυμφωνία ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν εντοπίσει οι αρχές και σε αυτά που έχουν καταθέσει για το πόσα παιδιά φιλοξενούνταν στις δομές σε όλη την επικράτεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί