Γυμνάσιο Γουβών: Την άμεση λύση του κτιριακού προβλήματος ζητάει με Κοινοβουλευτική παρέμβαση ο Χ. Μαμουλάκης 

Το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου Γουβών, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Παιδείας & Θρησκευμάτων και Οικονομικών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή του αρμόδιου Τομεάρχη Νίκου Φίλη και 10 ακόμη Βουλευτών.

«Οι 300 και πλέον μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Γουβών, στεγάζονται σε ένα ακατάλληλο, μη ενιαίο σχολικό συγκρότημα, σε προβληματικούς χώρους που δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους και δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Το διαρκώς αυξανόμενο μαθητικό δυναμικό του Γυμνασίου Γουβών σε συνδυασμό με τα προβλήματα των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, καθιστούν την ανάγκη βελτίωσης των κτιριακών υποδομών και του εξοπλισμού, περισσότερο από ποτέ, επιτακτική. Το δικαίωμα της κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από ένα σχολικό κτίριο ασφαλές, λειτουργικό και κατάλληλα οργανωμένο, είναι αυτονόητο γι’ αυτό και καλούμε τους Υπουργούς να δώσουν σαφείς απαντήσεις σχετικά με το πώς σχεδιάζεται η επίλυση του κτιριακού προβλήματος και αν σκοπεύουν να αξιοποιήσουν την έκταση της πρώην βάσης Γουρνών προκειμένου να ανεγερθούν νέες, σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες, σχολικές μονάδες.».

Αναλυτικά η ερώτηση

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, 

Παιδείας & Θρησκευμάτων και Οικονομικών

Θέμα: «Άμεση λύση για το κτιριακό πρόβλημα του Γυμνασίου Γουβών Ηρακλείου Κρήτης»

Το Γυμνάσιο Γουβών Ηρακλείου Κρήτης ιδρύθηκε ως σχολική μονάδα το 2004 και από τότε στεγάζεται στην περιοχή των Γουρνών του δήμου Χερσονήσου, σε χώρο της Πρώην Αμερικανικής Βάσης. Τόσο το διαρκώς αυξανόμενο μαθητικό δυναμικό που εξυπηρετεί το σχολείο, μαθητεύουν περισσότερα από 300 παιδιά, όσο και η ακαταλληλότητα των κτιρίων, τα οποία δε συνιστούν ένα ενιαίο ολοκληρωμένο σχολικό συγκρότημα, καθιστούν την ανάγκη βελτίωσης των κτιριακών υποδομών και του εξοπλισμού, περισσότερο από ποτέ, επιτακτική. 

Πιο συγκεκριμένα, το Γυμνάσιο Γουβών στεγάζεται σε κτιριακό συγκρότημα αμερικανικών εγκαταστάσεων που συμπληρώνεται από αίθουσες προκάτ. Στο ανατολικό κτίριο βρίσκονται οι σχολικές αίθουσες και στο δυτικό κτίριο βρίσκονται τα γραφεία των καθηγητών και του Διευθυντή. Σε παράπλευρο κτίριο, και πάντα στον ίδιο χώρο, βρίσκονται τα εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής. Καθίσταται σαφές ότι δεν πρόκειται για ένα ενιαίο ολοκληρωμένο σχολικό συγκρότημα, κατάλληλο να στεγάσει τη μαθητική κοινότητα αλλά, για ένα παζλ κατασκευών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία διεξάγεται σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον που βρίθει προβλημάτων. Επίσης,  οι χώροι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των 300 μαθητών και μαθητριών. Σημειώνεται ότι έχουν τεθεί και ζητήματα στατικότητας και υγρασίας των δύο κτιρίων. 

Με δεδομένα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με το δικαίωμα των παιδιών να στεγάζονται σε ένα σχολικό κτίριο ασφαλές, λειτουργικό και κατάλληλα οργανωμένο ούτως ώστε να καλύπτονται επαρκώς οι εκπαιδευτικές τους ανάγκες ερωτώνται οι αρμόδιο κ.κ. Υπουργοί: 

  1. Πως σχεδιάζετε να επιλυθεί το κτιριακό πρόβλημα του Γυμνασίου Γουβών Ηρακλείου Κρήτης; 
  2. Σκοπεύετε να παραχωρήσετε και αξιοποιήσετε έκταση της Πρώην Αμερικανικής βάσης Γουρνών προκειμένου να ανεγερθούν νέες, σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες, σχολικές μονάδες;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Μαμουλάκης Χάρης

Φίλης Νίκος

Βαρδάκης Σωκράτης

Δρίτσας Θεόδωρος

Ηγουμενίδης Νίκος

Θραψανιώτης Μανόλης 

Καφαντάρη Χαρά

Μάλαμα Κυριακή

Μωραϊτης Θάνος

Παπαδόπουλος Σάκης

Πούλου Γιώτα

Σκουρολιάκος Πάνος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί