Εκπαιδευτικοί και μαθητές από πέντε ευρωπαϊκά σχολεία στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

24 εκπαιδευτικοί και 15 μαθητές από πέντε ευρωπαϊκά σχολεία επισκέφτηκαν το 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου την εβδομάδα 16-21 Μάϊου 2022, στο πλαίσιο του έργου  Erasmus «Eco-education».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σχολείο:

Την εβδομάδα 16-21 Μάϊου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου 24 εκπαιδευτικών και 15 μαθητών από πέντε ευρωπαϊκά σχολεία στα πλαίσια του έργου  Erasmus «Eco-education».Το έργο «Eco-education» ενώνει έξι ευρωπαϊκά σχολεία, τρία ειδικά σχολεία από τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Τουρκία και τρία κανονικά σχολεία από την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, από τα δύο που έχουν ενσωματώσει μαθητές με ειδικές ανάγκες. Αυτή η συνεργασία προέκυψε από την ανάγκη να κάνουμε μια αλλαγή στις μεθόδους διδασκαλίας μας για να είμαστε πιο φιλικοί προς το περιβάλλον, στη συμπεριφορά των μαθητών και των γονέων μας να γνωρίζουν περισσότερο το περιβάλλον στο οποίο ζουν και πώς μπορούν να το προστατεύσουν. 

Οι μαθητές με ή χωρίς ειδικές ανάγκες εργάστηκαν  μαζί έχοντας τον ίδιο στόχο, αυξάνοντας την αυτοεκτίμησή τους και την εμπιστοσύνη τους ότι αισθάνονται σημαντικό και πολύτιμο μέρος της κοινότητας. Ήταν πολύ σημαντικό που τα παιδιά με ειδικές ανάγκες συμμετείχαν ισότιμες σε όλες τις δραστηριότητες. 

Στη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δραστηριότητες με τη συμμετοχή και τη συνεργασία των μαθητών και των συνοδών εκπαιδευτικών. Οι δραστηριότητες είχαν σαν θέμα την ανακύκλωση του χαρτιού με τίτλο ‘’ Regycling means…Giving life to paper’’ και  ‘’ Paper recycling ….. the paper of our future’’.  

Στο σχολείο οι φιλοξενούμενοι γεύτηκαν την κρητική κουζίνα χάρη στα φαγητά που προσέφεραν οι γονείς των μαθητών μας αλλά και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. Επισκέφτηκαν την Κνωσό, τους έγινε ξενάγηση στην πόλη του Ηρακλείου και το Ενυδρείο. Στον ελεύθερο χρόνο τους απόλαυσαν την κρητική θάλασσα.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους μαθητές του σχολείου μας για την άψογη συμπεριφορά και φιλοξενία που προσέφεραν αλλά και όλους  τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που συνέβαλλαν  για την επιτυχία του προγράμματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί