Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Αλγερία – Τραυματίες και υλικές ζημιές

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6 βαθμών, με μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, κατά τη διάρκεια της νύχτας στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της ανατολικής Αλγερίας προκάλεσε πανικό στους πολίτες, κάποιοι από τους οποίους τραυματίστηκαν.

«Δεν υπάρχουν απώλειες ανθρωπίνων ζωών ή μεγάλες υλικές ζημιές», ανέφερε η γενική γραμματεία Πολιτικής προστασίας σε μία καθησυχαστική ανακοίνωση.

Κάτοικοι βρήκαν στους δρόμους της παραθαλάσσιας πόλης Μπετζάγια. Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ραγισμένους τοίχους.

Η Πολιτική Προστασία έκανε λόγο περί κατάρρευσης μέρους τριών παλιών κτιρίων Ενώ στην νομαρχία Ζιζέλ, περίπου πενήντα χιλιόμετρα ανατολικά από την Μπετζάγια, «πέντε άνθρωποι υπέστησαν κατάγματα ή εξαρθρώσεις», ανάμεσά τους ένας άνθρωπος ο οποίος «πήδηξε από τον πρώτο όροφο» και «εισήχθη σε νοσοκομείο».

Ο σεισμός σημειώθηκε 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης της Καβυλίαςστη 01:04 (τοπική ώρα· 02:04 ώρα Ελλάδας), κατά τα δεδομένα του αμερικάνικου ινστιτούτου γεωφυσικών ερευνών (USGS). Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί, 5,2 βαθμών και 4,7 βαθμών.

Σύμφωνα με το Αλγερινό Κέντρο Ερευνών για την Αστυνομία, την Αστροφυσική και τη Γεωφυσική (CRAAG), το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 28 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Καπ Καρμπόν, στην Μπετζάγια.

Η πρώτη δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Αλγέρι, 250 χλμ. δυτικά από την Μπετζάγια, και την Ανάμπα, 350 χλμ. ανατολικά, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί