Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με Σωματείο Πυροσβεστικής Ν. Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 3/6 συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ αποτελούμενο από τη Νικολέττα Χριστοδουλοπούλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης, το Μανόλη Συντυχάκη, μέλος Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, Βουλευτή Ηρακλείου και Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης και τον Νίκο Μανουσάκη μέλος Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης, με αντιπροσωπεία του Σωματείου Πυροσβεστών Ν. Ηρακλείου “Οι τρεις παίδες εν καμίνω” ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Το κλιμάκιο, αφού ενημερώθηκε για τις πολύ δύσκολες συνθήκες στο Πυροσβεστικό Σώμα, δήλωσε την συμπαράστασή του στον αγώνα που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία δίνει η πυροσβεστική υπηρεσία στο σύνολο της χώρας λόγω της παντελούς έλλειψης ουσιαστικής προετοιμασίας από τη μεριά της Κυβέρνησης ενόψει αντιπυρικής περιόδου, καθώς και των τραγικών ελλείψεων σε υποδομές και προσωπικό. 

Το κλιμάκιο του Κόμματος τόνισε ότι η κυβέρνηση, αντί να καλύψει με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τις περισσότερες από 4.000 πραγματικές κενές θέσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, το μόνο που έχει κάνει είναι να προσλάβει 500 υπαλλήλους πανελλαδικά με καθεστώς ομηρίας, την ίδια ώρα που οι φετινές συνταξιοδοτήσεις είναι πολύ περισσότερες.

O περσινός τραγικός απολογισμός των δασικών πυρκαγιών είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, που αποτελεί συνεχεία αυτής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων η οποία διατηρεί το ίδιο απαράδεκτο 0,04% του προϋπολογισμού.

Μάλιστα, αποκαλύπτεται η υποκρισία των κυβερνήσεων περί “πράσινης” μετάβασης, ευρωπαϊκής συμφωνίας και του ρόλου που δήθεν αναγνωρίζουν για τα δάση αφού το δασοκτόνο νομικό πλαίσιο χαρακτηρίζεται από την εμπορευματοποίηση των δασών με πρόσχημα τους καθαρισμούς και με στόχο την εξασφάλιση φτηνής βιομάζας ως πρώτης ύλης.

Με βάση τα παραπάνω είναι προφανές πως ο κίνδυνος μια νέας καταστροφής είναι μεγάλος και θα συνεχίσει να είναι όσο οι κυβερνήσεις διαχρονικά όπως και η τωρινή, βάζουν στο ζύγι του κόστους-οφέλους ένα οργανωμένο,  κατάλληλο και ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών με προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας του λαού και του φυσικό πλούτο της πατρίδας μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί