Ρίγη συγκίνησης!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Έχω γίνει τελευταία, πολύ ευσυγκίνητος! Το τι κλάμα έριξα εκεί στα «Κογκρέσα» και τις «Γερουσίες» δεν περιγράφεται! Πραγματικά καταιγισμός συναισθημάτων με κατέκλυσαν βλέποντας τον έλληνα πρωθυπουργό να «αποθεώνεται» από το ακροατήριο του, το οποίο απ’ ότι έγραφε η λεζάντα του κρατικού καναλιού αποτελείτο κυρίως από «μέλη των επιτροπών που αποφασίζουν για τις πωλήσεις όπλων»! 

Η αποθέωση του συγκεκριμένου «ακροατηρίου» εύλογη, γιατί είδαν ιδίοις όμμασι ότι ο Έλλην πρωθυπουργός είναι large, όταν σε περιόδους πενίας για τη χώρα του, παραγγέλνει μια μοίρα  F35! Και δικαίως εν Ελλάδι οι «υπάλληλοι» αποθεώνουν την «ιστορική» ομιλία του «ηγέτη», που αν και «ιστορική», ήταν και ολίγον «ανιστόρητη»!

Γιατί αποδεδειγμένα με την επιστήμη της Ιστορίας δεν τα έχει και πολύ καλά ο Έλλην πρωθυπουργός! Τι ήθελε να «μπερδέψει» Μαριούπολη με Μεσολόγγι και δεν εστίαζε στα «Τάγματα Αζόφ» με τα δικά μας «Τάγματα Ασφαλείας» να είναι πιο μέσα στο θέμα;

Βέβαια, άκρως συγκινητικό για το ακροατήριό του ήταν οι συνεχείς αναφορές στο «αφήγημα» περί «σωστής πλευράς της Ιστορίας» που του έχουν υπαγορεύσει οι «σύμβουλοι» και αναμασά ως τσιχλόφουσκα ο Έλλην πρωθυπουργός και δικαίως οι αναφορές αυτές ξεσήκωσαν  το ακροατήριό του! Επαναλαμβάνω προς εμπέδωση τα «μέλη των επιτροπών που αποφασίζουν για τις πωλήσεις όπλων»! 

Διότι ως γνωστόν οι Η.Π.Α. βρέθηκαν πάντα πλάι ως αρωγοί, φίλοι και σύμμαχοι και με το «ανθρώπινο» πρόσωπο του πολιτισμένου κράτους στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής, της Νοτιανατολικής Ασίας, της Μέσης Ανατολής, εννοείται σταθερά στο πλευρό της Κύπρου, στην Εγγύς Ανατολή, της Γιουγκοσλαβίας κλπ! Πάντα παρούσες οι Η.Π.Α. συνεπικουρούμενες από τους δορυφόρους που θέλοντας να «γλύψουν» τα κοκαλάκια της «Νέας Τάξης» ξεκουρνιάζουν στους χώρους αναμονής για καμιά «οικογενειακή» φωτογραφία με τον εκάστοτε «Πλανητάρχη»!

Αλλά για να μην ξεφύγουμε από το συγκινησιακό κλίμα, εκεί που πραγματικά πλάνταξα στο κλάμα ήταν η αυθόρμητη πρόσκληση της «Πλανητάρχισσας» στις θυγατέρες του Έλληνα πρωθυπουργού να ποζάρουν μαζί της. Εκεί έχασα τον έλεγχο των συναισθημάτων μου, γιατί δεν είναι λίγο να βλέπεις πως κάποια στιγμή και οι δικές μας θυγατέρες ίσως δικαιωθούν  τοιουτοτρόπως, καθώς εξίσου χαριτωμένες και κατηρτισμένες! Βέβαια ήταν λίγο στενάχωρο που από τις πόζες έλειπε ο υιός του πρωθυπουργού, αλλά το παλικάρι «πνίγεται» αυτήν την περίοδο στις Βρυξέλλες! Ας είναι, την επόμενη ίσως φορά!

Πάντως ας αφήσουμε κατά μέρος τις «μικρότητες» μας και ας παραδεχτούμε πως είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει η Ελλάδα έχει πάρει διεθνώς σαφή θέση και στάση. Εντάξει, μπορεί μετά τις νέες «παραγγελιές» να μην έχουμε σχολεία, νοσοκομεία, ενέργεια, δασκάλους, γιατρούς, παραγωγή, αλλά θα έχουμε ανεργία, χρέος και κυρίως «φτηνά» εργατικά χέρια!

Και μην ξεχνάτε κυρίως: «Είμαστε στην σωστή πλευρά της Ιστορίας!» (εκεί μεταξύ Μαριούπολης και Μεσολογγίου!)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί