Αλαζονικός, διχαστικός, εμπρηστικός, κουκούλωμα στην κυβερνητική πολιτική και… αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε τις εργασίες του 14ου συνεδρίου του κόμματός του με μια ομιλία γεμάτη αλαζονεία, επιθέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ και αποθέωση του κυβερνητικού έργου.

Σεμνότητα, ταπεινότητα και ήθος ζήτησε από συνέδρους και στελέχη της παράταξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αμέσως μετά, καταχειροκροτούμενος, φρόντισε να χρησιμοποιήσει εμπρηστικά λόγια και άσχημους υπαινιγμούς προς τον Αλέξη Τσίπρα και πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια αμιγώς κομματική ομιλία, με την οποία έκλεισαν οι εργασίες του 14ου συνεδρίου της Ν.Δ., ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι ακόμη και μετά από σχεδόν τρία χρόνια στη διακυβέρνηση, κεντρικό ρόλο στον λόγο του παίζει η… αντιπολίτευση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Επιμένει στα περί λαϊκισμού, μένει στο 2015

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αλαζονικό τόνο απέρριψε όλες τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, παρουσιάζοντας ως «μόνη αλήθεια» τη δική του και εκείνη της παράταξής του, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για κοινωνικό σαμποτάζ σχετικά με τα μέτρα-ψίχουλα για την ενεργειακή ακρίβεια.

Επέμεινε στη ρητορική περί εισαγόμενης κρίσης και σχολίασε την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας «μέσα σε ένα βαρύ κλίμα για τις οικονομικές δυσκολίες η τακτική αυτή γίνεται διπλά επικίνδυνη. Το ζήσαμε, το πληρώσαμε, μας κόστισε πολλά, δεν πρέπει να το ξεχάσουμε, δεν πρέπει να το ξαναζήσουμε. Είναι εύκολο να λες όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Ο κ. Τσίπρας μιλά για λογαριασμούς Μητσοτάκη, ενώ δεν ξέρει καλά καλά να υπολογίσει τα ποσά, ενώ δεν τολμά να μιλήσει για λογαριασμούς Πούτιν γιατί από εκεί έρχεται το πρόβλημα».

Αφού χαρακτήρισε ως ισχυρά όπλα τα «αποτελέσματα της πολιτικής μας, αλλά και το ήθος της παράταξής μας» μίλησε υποτιμητικά για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης αναφέροντας «επιδιώκουμε τη σύγκριση. Σκεφτείτε την Χριστοδουλοπούλου στον Έβρο, τον Πολάκη στην πανδημία, τον Βαρουφάκη στην οικονομία, το δίδυμο Καμμένου-Κοτζιά στα εθνικά θέματα».

Έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία

«Εσείς θα βάλετε την υπογραφή σας σε μία ακόμη εκλογική νίκη στις εκλογές που θα γίνουν σε 12 μήνες από τώρα. Να μην ξανακυλήσουμε πίσω» τόνισε ο Κυρ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στο σώμα του Συνεδρίου.

Σημείωσε πως χάρη στις προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής οι τόσο μαζικές διαδικασίες διεξήχθησαν άψογα και παραγωγικά. «Απέδειξαν ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και ενωτικό πάνω από όλα. Είναι μια παράταξη που έμεινε όρθια και δυνάμωσε στην Ελλάδα και την Ευρώπη όταν κλονίζονταν παραδοσιακές δυνάμεις» είπε. «Κλονίστηκε και η ΝΔ την εποχή της μεγάλης κρίσης. Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να επιστρέψουμε στο 40% ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες. Δεν πάψαμε να βρισκόμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη. Ο ορίζοντας μας είναι καθαρός» προσέθεσε και τόνισε: «Εθνικό στόχο αποτελεί μέσα στο καλοκαίρι η έξοδος της χώρας από τη φάση της ενισχυμένης εποπτείας και εντός του 2023 να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα».

Με το βλέμμα στον Μπάιντεν

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «οι εξελίξεις θελουν την Ελλάδα διεθνή κόμβο και παραγωγό ενέργειας. η χώρα θα αξιοποιήσει αυτό το σημαντικό στρατηγικό γεωπολιτικό πλεονέκτημα».

Σημείωσε ότι «δεν υπάρχει ενωμένη κοινωνία χωρίς μια χώρα έτοιμη ανα πάσα στιγμή να υπερασπιστεί την εθνική της ανεξαρτησία», συμπληρώνοντας ότι η χώρα δυνάμωσε και αναφέρθηκε στις διεθνείς σχέσεις και συνεργασίες της χώρας. «Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα υπογράψουμε σημαντικές συμφωνίες και «σε μία εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτός από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν θα έχω την τιμή να μιλήσω στο Κογκρέσο. Και την Πέμπτη η Βουλή θα επικυρώσει την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ» επισήμανε ενώ διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νοεφύτου ότι «στην Ουάσιγκτον θα μιλήσω ως εκπρόσωπος του ελληνισμού συνολικά».

«Πράγματι η χώρα μας είναι πιο ισχυρή σήμερα σε όλα τα επίπεδα. Η άποψη της Ελλάδος στην Ευρώπη σήμερα μετράει. Ήμαστε πρωταγωνιστές σε μία σειρά από σημαντικές εξελίξεις» υποστήριξε.

Αυτοδυναμία μετά τη δεύτερη κάλπη

Ανάμεσα σε άλλα ζήτησε αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ν.Δ. στοχεύει σε δύο εκλογικές διαδικασίες και σημειώνοντας «να μην ξεχνάμε ότι μπροστά μας έχουμε ένα μεγάλο εμπόδιο που μας άφησαν φεύγοντας για να ναρκοθετήσουν το πολιτικό τοπίο. Την απλή αναλογική που ψήφισαν αδίστακτα και αγκαλιά τότε με τη Χρυσή Αυγή».

Καλώντας, ακόμη, τα στελέχη του σε εκλογικό αγώνα δήλωσε: να είμαστε προσεκτικοί, ο κυβερνητισμός και ο παραγοντισμός καραδοκούν. Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, αλλά δεν υποβαθμίζουμε τις επιτυχίες μας. Να προβάλλετε το κυβερνητικό έργο δίπλα στο ήθος της παράταξής μας». 

Καταλήγοντας υποστήριξε: Έχουμε πρόγραμμα τετραετίας, αλλά έχουμε σχέδιο οκταετίας και όραμα δεκαετίας για την πατρίδα μας. Καλό αγώνα, καλή δουλειά, καλή νίκη. Όλοι οι αγώνες κερδίζονται στην κάλπη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί