Ο Αν. Ξανθός για τη Διεθνή Ημέρα Μαιών

Δήλωση του τομεάρχη Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Ανδρέα Ξανθού, για τη Διεθνή Ημέρα Μαιών, που εορτάζεται σήμερα, 5 Μάη:

Η Διεθνής Ημέρα Μαιών αποτελεί μία υπόμνηση και έναν φόρο τιμής σε μία απαράμιλλης αξίας επαγγελματική κατηγορία στον τομέα της μαιευτικής-γυναικολογικής φροντίδας.

Οι Μαίες διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή της γυναίκας, της μητέρας, του βρέφους και της οικογένειας προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Οι Μαίες συμβάλουν στην προστασία της Δημόσιας Υγείας μέσα από τον πολυσήμαντο ρόλο τους στην ΠΦΥ, την προγεννητική και περιγεννητική φροντίδα, στην εφαρμογή δημόσιων πολιτικών πρόληψης και προαγωγής της υγείας των γυναικών, πρόληψης βρεφικής θνησιμότητας, πολιτικές ενίσχυσης του  φυσιολογικού τοκετού και του μητρικού  θηλασμού, δράσεις ενημέρωσης και έγκαιρης διάγνωσης του γυναικολογικού καρκίνου, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης κ.α.

Η 5η ΜΑΗ 2022 αποτελεί και την ημερομηνία που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την δημιουργία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Μαιών/τών ICM και συνιστά για όλες και όλους έναν πρόσθετο λόγο να γιορτάσουμε μαζί ένα σπουδαίο λειτούργημα. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί