Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα Κούγια για απαγόρευση εισόδου δημοσιογράφων στη δίκη Λιγνάδη

Το πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε σήμερα με νομική σαφήνεια το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια για απαγόρευση εισόδου δημοσιογράφων του Παρατηρητηρίου όπως και το αίτημα να καταγράφονται στα στοιχεία των δημοσιογράφων που παρευρίσκονται στην αίθουσα και να απαγορευθεί η χρήση λάπτοπ.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα που υπογράμμισε πως «η συνεδρίαση είναι δημόσια. Δεν έχει λάβει οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια ή παράνομη απομαγνητοφώνηση και δη από μη δικαιούμενο πρόσωπο. Οι ισχυρισμοί δεν έχουν εκτιμηθεί από την αίθουσα του Δικαστηρίου και δεν θα πάρει θέση. Υπάρχει άδεια σε 5 διαπιστευμένους και 3 άτομα».

Ο Αλέξης Κούγιας από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι «χρησιμοποιούνται δύο λάπτοπ και υπάρχει ακραία παραπληροφόρηση της κοινωνίας. Ο εντολέας μου θέλει τα πλήρη στοιχεία και τις ταυτότητες τους, τις διευθύνσεις τους, δεν έχουν διασταυρώσει καμία πληροφορία, περνάνε μόνο τις θέσεις της πολιτικής αγωγής. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος είναι για να υποστηρίξει το κίνημα #metoo και υπάρχει ευθεία επίθεση στο πρόσωπό μου. Θα ήθελα να απαγορευτεί η χρήση λάπτοπ και να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία όσων μπαίνουν ώστε να γνωρίζουμε όσα ανεβαίνουν και προς τα που θα στρέφεται ο εντολέας μου και εγώ».

Ωστόσο ο πρόεδρος της έδρας τόνισε ότι «απορρίπτεται το αίτημα για δημοσιοποίηση στοιχείων των παρευρισκομένων. Κατόπιν των παραπάνω το Δικαστήριο προχωρά στη συνέχεια της διαδικασίας με τον συνήγορο Κούγια να ζητά ανάγνωση μηνυμάτων του Σ. και την προσκόμιση φωνητικών μηνυμάτων από το τηλέφωνό του».

Οι παραπάνω διάλογοι που διαδραματίστηκαν στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης αποτυπώνονται από το «LignadisTrialWatch» και είναι αυτές οι καταγραφές που διέρευσαν και εξόργισαν προ η ημερών τον Αλέξη Κούγια.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος βρέθηκε στο στόχαστρο των ΜΜΕ προ ημερών καθώς ως συνήγορος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή ανηλίκων πλησίασε τον 25χρονο μηνυτή και επιχείρησε να κάνει αναπαράσταση του βιασμού μέσα στην αίθουσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί