Το Κατάρ θα συνεχίσει να προμηθεύει την Ευρώπη με αέριο

«Από επιχειρηματική σκοπιά, δεν επιλέγουμε πλευρές», είπε ο Κάαμπι σχολιάζοντας τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας

Το Κατάρ θα συνεχίσει να προμηθεύει την Ευρώπη με φυσικό αέριο, δήλωσε στο CNN ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Ενέργειας του Κατάρ, ο Σάαντ Σερίντα αλ Κάαμπι σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα.

«Από επιχειρηματική σκοπιά, δεν επιλέγουμε πλευρές», είπε ο Κάαμπι, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κρατικού ομίλου πετρελαίου και φυσικού αερίου Qatar Energy, σχολιάζοντας τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ ανακοίνωσαν σήμερα τη δημιουργία ομάδας εργασίας που θα έχει στόχο τη μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, λόγω του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να παράσχουν φέτος στην Ευρώπη επιπλέον 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου, στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας που αποκαλύφθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν μέτρα για να περιοριστεί ο αντίκτυπος των υψηλών τιμών ενέργειας στους καταναλωτές καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία “καταστρέφει” τον πληθυσμό της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί