Novartis: Τρίτη προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε η Ελ. Τουλουπάκη

Νέα, τρίτη κατά σειρά προθεσμία, ζήτησε και έλαβε για τις 4 Απριλίου η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, που συνοδευόμενη από τον συνήγορό της, Βασίλη Χειρδάρη προσήλθε σήμερα στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών στην υπόθεση της Novartis, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Έξω από δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 αλληλέγγυοι, που χειροκρότησαν και φώναξαν συνθήματα υπέρ μιας γυναίκας που κατηγορείται για σειρά βαρύτατων αδικημάτων και διώκεται ως «συνεργός στη σκευωρία Novartis».

Ειδικότερα, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας (σε βαθμό κακουργήματος) και τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης δικαστικού απορρήτου και της παράβασης του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η ίδια προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μετά την προσπάθεια ενοχοποίησή της στο πλαίσιο της οποίας ένοχοι ήταν όσοι αποκάλυπταν πτυχές του σκανδάλου. Σε δήλωσή της έχει κάνει λόγο για συστηματική προσπάθεια μετατροπής του σκανδάλου σε σκευωρία, έχει μιλήσει για το ανελέητο κυνήγι και τις συκοφαντίες που έφτασαν να γίνουν κατηγορίες ακόμα και για εγκληματική οργάνωση. έχει περιγράψει αναλυτικά πώς ένα τεράστιο σκάνδαλο που η ίδια με τους επίκουρους εισαγγελείς τόλμησαν να διερευνήσουν κατέληξε στο φιάσκο της ενοχοποίησής της.

Δικαστικά Συμβούλια και αρμόδιοι εισαγγελείς, που διεξήγαγαν έρευνες, έχουν προηγουμένως αποφανθεί με τον τρόπο τους για την πλήρη ανταπόκριση στα καθήκοντά της και ποτέ δεν δέχτηκαν να της αφαιρέσουν τις δικογραφίες της Novartis, τα συμπεράσματά της επιβεβαιώθηκαν αντικειμενικά από την αμερικανική Δικαιοσύνη ενώ η ίδια θεωρήθηκε απολύτως αθώα από το 1/2 των εισαγγελέων που ερεύνησαν τις ενέργειές της.

Εφ.Συν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί