Κ. Μητσοτάκης: Εντός της ημέρας διάγγελμα για την ακρίβεια

Με μήνυμά του σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Αναλυτικά τα μέτρα θα ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη στις 8.30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι οι αυριανές ανακοινώσεις θα περιλαμβάνουν τρεις πυλώνες μέτρων: οριζόντια συνέχεια στην ενίσχυση στο ρεύμα που θα είναι μεγαλύτερη, την «επιταγή ακρίβειας» και παρέμβαση στα καύσιμα.

Σε ό,τι αφορά την «επιταγή ακρίβειας», υποστήριξε ότι το ύψος της οριστικοποιείται μέσα στη μέρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για χρήματα που θα δοθούν απευθείας στους πιο ευάλωτους πολίτες, θα είναι ακατάσχετα και θα δοθούν πριν από το Πάσχα.

Για τα καύσιμα, ο Γ. Οικονόμου ανέφερε ότι θα υπάρχει έκπτωση στην τιμή του λίτρου για ένα ύψος κατανάλωσης. Ξεκαθάρισε ότι το μέτρο δεν θα είναι οριζόντιο, υποστηρίζοντας ότι θα υπάρχουν διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Τέλος, για την ενίσχυση στο ηλεκτρικό ρεύμα είπε ότι αποφασίστηκε να δοθεί για ακόμη έναν μήνα.

Σημειώνεται πάντως ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πακέτο στήριξης που θα ανακοινώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης θα είναι «φτωχό», καθώς οι δανειστές έβγαλαν «κόκκινη κάρτα» στην κυβέρνηση. Αιτία η μείωση του ΕΝΦΙΑ που όπως λένε και οι ίδιοι δανειστές, αγγίζει λίγους πολίτες και θα μπορούσε να αντικατασταθεί με τις άμεσες παροχές βοήθειας στα φτωχότερα νοικοκυριά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί