«Η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΕΦΚ στα καύσιμα γιατί θα ευνοηθούν όσοι έχουν Καγιέν»: Νέος εμπαιγμός του Αδώνιδος στους πολίτες (Βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του δεν είναι απλά υπεύθυνοι για την απόγνωση των πολιτών, αλλά τους δουλεύουν και από πάνω»

Νέα πρόκληση από τον υπ. Ανάπτυξης, ο οποίος υποστήριξε χθες, σε εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, και ενώ δεχόταν τα πυρά του Αλ. Χαρίτση, ότι αν μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα θα ωφεληθεί ο πλούσιος «που έχει [Porsche] Cayenne και τζάγκουαρ» επειδή καταναλώνει περισσότερη βενζίνη. Εφτασε δε να πει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι το νεοφιλελεύθερο άψυχο τέρας που θέλετε να παρουσιάζετε, αλλά ένας άνθρωπος κοινωνικά ευαίσθητος όπως κι όλη η κυβέρνηση…» (γέλια…).

Ο υπ. Ανάπτυξης ήταν προκλητικός και προς κάτοικο της Πάρου που ανέφερε πως η βενζίνη στην Πάρο έχει ξεπεράσει τα 2,3 ευρώ το λίτρο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης του επιτέθηκε, φανερά εκνευρισμένος και πάλι, λέγοντας… «άφησε την κλάψα τώρα».

Τα σχετικά αποσπάσματα:

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του δεν είναι απλά υπεύθυνοι για την απόγνωση των πολιτών, αλλά τους δουλεύουν και από πάνω»

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει σε ανακοίνωση του για τις δηλώσεις Γεωργιάδη, αλλά και του Κ. Σκρέκα:

«Περισσότερες από 18 χώρες της Ε.Ε., με τελευταίες την Ιρλανδία, την Κύπρο και την Πορτογαλία μείωσαν τον ΕΦΚ για όσο διαρκεί η κρίση και συγκρατούν τις τιμές των καυσίμων.

Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, με τη βενζίνη πάνω από τα 2 ευρώ και το πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,7 ευρώ το λίτρο, ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίζεται πως δεν μειώνουν τον ΕΦΚ στα καύσιμα γιατί θα ευνοηθούν όσοι έχουν Καγιέν! Και ο κ. Σκρέκας ότι η μείωση του ΕΦΚ δεν θα λύσει το πρόβλημα ακρίβειας στα καύσιμα, αλλά στο ερώτημα γιατί η Κύπρος έχει φθηνότερα, απαντά γιατί έχει λιγότερους φόρους».

«Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του δεν είναι απλά υπεύθυνοι για την απόγνωση των πολιτών, αλλά τους δουλεύουν και από πάνω», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί