Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν μαιευτήριο καταγγέλλει ο Ζελένσκι (Βίντεο)

«Παιδιά είναι κάτω από τα συντρίμμια. Θηριωδία!» αναφέρει ο Ουκρανός πρόεδρος και δημοσιεύει σχετικό βίντεο

Στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων βρέθηκε μαιευτήριο στη Μαριούπολη όπως καταγγέλλει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

«Μαριούπολη. Άμεσο χτύπημα των ρωσικών στρατευμάτων στο μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά είναι κάτω από τα συντρίμμια. Θηριωδία! Για πόσο ακόμη ο κόσμος θα είναι συνένοχος που αγνοεί τον τρόμο; Κλείστε τον ουρανό τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχεις δύναμη αλλά φαίνεται να χάνεις την ανθρωπιά», αναφέρει ο Ουκρανός πρόεδρος σε μήνυμά του στα social media.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης υποστήριξε ότι τουλάχιστον 1.200 Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς από τότε που ξεκίνησε η εισβολή πριν από 14 ημέρες.

Μιλώντας στο CNN, είπε ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να είναι «τρεις ή τέσσερις φορές μεγαλύτερος».

«Οι αριθμοί είναι πραγματικά απαίσιοι. Χθες, είχαμε επιβεβαιώσει 1.207 θύματα… σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς», είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε πραγματικά να υπολογίσουμε πόσους θανάτους έχουμε. Θέλω να πω, είναι τρεις έως τέσσερις φορές περισσότεροι. Δεν είμαστε σε θέση ούτε να μετρήσουμε πόσοι άνθρωποι στους δρόμους σκοτώνονται από βομβαρδισμούς».

Σημείωσε ότι η Μαριούπολη σχεδιάζει να σκάψει ομαδικούς τάφους για να καθαρίσει τα πτώματα από τους δρόμους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί