Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ από την Τρίτη έως την Πέμπτη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με διάρκεια από τις πρωινές ώρες της Τρίτης έως το απόγευμα της Πέμπτης.

Καταιγίδες και κατά τόπους χιονοπτώσεις, προβλέπει η επιδείνωση του καιρού που αναμένεται να ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά της χώρας και να επεκταθεί στα νοτιοανατολικά.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το πρωί έως το απόγευμα της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Στη δυτική Πελοπόννησο, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τρίτης, στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης και μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, από το απόγευμα της Τρίτης έως νωρίς το πρωί της Τετάρτης και προς την Τετάρτη στη Θράκη και στην ανατολική Μακεδονία.

Στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, από το πρωί έως το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ από το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου, έως την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Σε ό, τι αφορά την εκδήλώση χιονοπτώσεων και μάλιστα κατά τόπους πυκνών, θα σημειώνονται από το απόγευμα της Τρίτης και μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου, της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Την Τετάρτη θα επικρατήσουν βόρειοι θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως 8 μποφόρ, στο Ιόνιο από την αρχή της ημέρας και στο Αιγαίο από το μεσημέρι.

Την Πέμπτη οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν βαθμιαία στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο πρόσκαιρα θα φτάσουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη θα σημειώσει πτώση κατά 5 με 7 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί