Κυβέρνηση Μητσοτάκη: 117 ευρώ το δευτερόλεπτο σε απευθείας αναθέσεις

«Λεηλασία του δημοσίου πλούτου, αυταρχισμός και ανασφάλεια για την κοινωνία. Αυτό είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη» τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο αναδεικνύει το ύψος των απευθείας αναθέσεων στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσα σε 22 μήνες διακυβέρνησης, βίντεο που δημοσίευσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πέτρος Κόκκαλης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα με τα επίσημα στοιχεία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) στο 18μηνο (από 1-1-2020 έως 30-6-2021) έκανε απευθείας αναθέσεις ύψους 2,17 δισ. ευρώ και αναθέσεις με διαδικασίες κλειστού τύπου -δηλαδή διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση και κλειστή διαδικασία- ύψους 2,73 δισ. ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία το ποσό των 4,9 δισ. ευρώ που είχε δαπανηθεί στο 18μηνο ως τον Ιούλιο του 2021 και το οποίο αφορά συμβάσεις για αγορά υπηρεσιών, προμηθειών και μελετών, είχε εκτοξευθεί στο τέλος Οκτωβρίου στα 6,65 δισ. ευρώ, καθώς από τον Ιούλιο του 2021 ως και τον Οκτώβριο το ύψος των απευθείας αναθέσεων ανέρχεται στα 1,75 δισ. ευρώ.

«Λεηλασία του δημοσίου πλούτου, αυταρχισμός και ανασφάλεια για την κοινωνία. Αυτό είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη», σχολιάζει με ανάρτησή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Με την ίδια ανάρτηση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναδημοσιεύει βίντεο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κόκκαλη με το οποίο αποκαλύπτεται το πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη δική του ανάρτηση έχει χρησιμοποιήσει το #ΑνδενυπηρχεηΑριστερα, το οποίο αναφέρεται στην δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη «αν δεν υπήρχε καθόλου Αριστερά στην Ελλάδα, θα είχαμε φτηνό ρεύμα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί