Συνάντηση Μητσοτάκη με την Κάμαλα Χάρις

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας ήταν το αντικείμενο της συζήτησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους αποσταθεροποίησης της περιοχής εξαιτίας της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, Κάμαλα Χάρις και Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησαν ότι όλο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ, ενώ ο πρωθυπουργός την ενημέρωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση η τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας-ΗΠΑ.

Στη συνάντησή τους εξέτασαν επίσης τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας στον αμυντικό τομέα που διανοίγονται μετά την πρόσφατη νέα τροποποίηση της συμφωνίας αυτής.

Τέλος, συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς η κατάσταση κλιμακώνεται συνεχώς και αυξάνεται η ανησυχία για ενδεχόμενη εμπόλεμη σύρραξη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί