Κρήτη: Θυελλώδεις άνεμοι 11 και 12 μποφόρ τη νύχτα – Κλειστά σχολεία – Κοινότητες χωρίς ρεύμα

Μια πολύ δύσκολη νύχτα που συνεχίζεται και το πρωινό της Παρασκευής ήταν η χθεσινή για την Ιεράπετρα με πάρα πολύ έντονα μποφόρ να πνέουν τόσο στην πόλη όσο και σε όλες τις ανατολικές περιοχές μέχρι το Μακρύ Γιαλού, την ώρα που στα δυτικά φαίνεται πως τα φαινόμενα είναι ελαφρώς πιο ήπια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός στην πόλη της Ιεράπετρας οι ριπές άγγιξαν τα 12 μποφόρ με την ταχύτητα του ανέμου να φτάνει τα 117,5 χλμ./ώρα στις 05:30 το πρωί.

Όπως αναφέρει το Ράδιο Λασίθι, αρκετές μικροζημιές καταγράφονται μέσα στην πόλη με αντικείμενα σε αυλές και μπαλκόνια που ήταν εκτεθειμένα να έχουν φύγει από δω κι από κει, κάποια κλαδιά δέντρων έχουν πέσει, και αρκετοί κάδοι απορριμμάτων βρίσκονται στη μέση των δρόμων.

Στα ανατολικά της Ιεράπετρας, από τα Φέρμα ως το Μακρύ Γιαλό, καθώς και όλες οι ορεινές κοινότητες (Σταυροχώρι, Ορεινό,) είναι από τις 06:30 το πρωί χωρίς ρεύμα και αυτή την ώρα αναζητείται που έχει προκύψει βλάβη. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βρυγιωνάκη, τα μποφόρ όλη τη νύχτα ήταν πάρα πολύ μεγάλης έντασης, ειδικά στην περιοχή των Φερμών, χωρίς όμως να υπάρχουν αναφορές για σημαντικές ζημιές σε θερμοκήπια πέρα από κάποια μικροπροβλήματα.

Τα σχολεία όλου του Δήμου πάρθηκε απόφαση να κλείσουν, από τα Φέρμα και όλη η περιοχή ως το Μακρύ Γιαλό βρίσκεται χωρίς ρεύμα και ανεμόμυλοι στην περιοχή της Επισκοπής έσπασαν και κρέμονται πάνω από τον κεντρικό δρόμο.

Στη μια περίπτωση ένα επικαθήμενο όχημα φορτηγού τούμπαρε από τα μποφόρ στο νέο σχέδιο πόλης της Ιεράπετρας, δίπλα στο 7ο Νηπιαγωγείο. Στην άλλη περίπτωση ένα ντεπόζιτο έπεσε πάνω σε φορτηγάκι στην περιοχή του Κουτσουναρίου, χωρίς ευτυχώς να περνάει κανείς εκείνη τη στιγμή από το σημείο.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες πλημμύρισαν και καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο.

Δείτε: Κρήτη: Πλημμύρες σε καταστήματα από τα μεγάλα κύματα (Βίντεο & φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί