Σ. Βαρδάκης: «Να υπάρξουν άμεσα διευκρινίσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για το πλαίσιο συνταξιοδότησης των οδηγών φορτηγών και λεωφορείων»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα διευκρινίσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για το πλαίσιο συνταξιοδότησης των οδηγών φορτηγών και λεωφορείων, προχώρησαν 33 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με πρωτοβουλία του Βουλευτή  Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη. 

Όπως προβλέπεται στο άρθρο 41, παρ 3, του ν. 4850/21, για την υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης και τη χορήγηση σύνταξης από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) σε ιδιοκτήτη άδειας φορτηγού ή λεωφορείου δημοσίας ή ιδιωτικής χρήσης, δεν απαιτείται η κατάθεση στον ασφαλιστικό φορέα της άδειας οδήγησης για επιβολή περιορισμού ως προς την οδήγηση οχημάτων των κατηγοριών C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D και DE.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών, που επιθυμούν να βγουν σε σύνταξη, οι αρμόδιες υπηρεσίες δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει διευκρινίσεις από το αρμόδιο Υπουργείο για την εφαρμογή της διάταξης.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση επισημαίνει ότι το Υπουργείο οφείλει, πάντα, να διασφαλίζει την ομαλή εφαρμογή των διατάξεων του εκάστοτε νόμου, εκδίδοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα, τις αναγκαίες διευκρινίσεις, εγκυκλίους, υπουργικές αποφάσεις, όπου αυτές απαιτούνται, τονίζοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο, ο πολίτης, χωρίς υπαιτιότητα του, να ταλαιπωρείται, λόγω κωλυσιεργίας των εμπλεκομένων υπηρεσιών. 

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει για ποιους λόγους μέχρι σήμερα, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις του άρθρου 41 του ν, 4850/21, αλλά και να απαντήσει αν σκοπεύει να δώσει άμεσα τις απαραίτητες διευκρινίσεις για την εφαρμογή του άρθρου 41, παρ 3 του ν. 4850/21, προσδιορίζοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί