Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Γιώργο Γεωργαντά να παίρνει τη σκυτάλη από τον παραιτηθέντα Σπήλιο Λιβανό.

Ο πρώην πλέον υπουργός έκανε την αυτοκριτική του για την απίστευτη συνομιλία με τον Πέτρο Δούκα στη Σπάρτη χαρακτηρίζοντας ειρωνική τη χρήση της λέξης «εποποίια» για τα όσα έγιναν στην Ηλεία το 2007 και επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να έχει καταδικάσει πιο απόλυτα.

Ο Σπήλιος Λιβανός μίλησε για στήριξη με πάνω από 1 δισ. ευρώ σε αγρότες-κτηνοτρόφους και αλιείς σε μία δύσκολη περίοδο, και στάθηκε στο νομοθετικό έργο του και την ένταση των ελέγχων για νοθείες και ελληνοποιήσεις. Περισσότερο στάθηκε στο ν/σ για τις αθέμιτες πρακτικές στο γεωργικό τομέα και εκείνο για τις κτηνοτροφικές-σταβλικές εγκαταστάσεις.

Όσον αφορά το επίμαχο περιστατικό με τον Πέτρο Δούκα, μίλησε για κάτι που μπορεί να καθορίσει αλλά δεν θα στιγματίσει την πορεία του. Ο κ. Λιβανός χαρακτήρισε σαφώς ειρωνική τη λέξη εποποιία η οποία όμως δεν επαρκούσε και παρεξηγήθηκε. «Προφανώς έκανα λάθος και αναλαμβάνω την ευθύνη μου. Υπέβαλα παραίτηση γιατί αυτό επιτάσσουν οι αρχές και οι αξίες μου. Ειλικρινά απολογούμαι», κατέληξε.

Ο νέος υπουργός, Γιώργος Γεωργαντάς, μίλησε για μία δύσκολη ανθρώπινη στιγμή του προκατόχου του και χαρακτήρισε ειλικρινή και έντιμη την αυτοκριτική του.

Προερχόμενος από έναν αγροτικό νομό τόνισε ότι γνωρίζει τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ειδικά στο κόστος παραγωγής υποσχόμενος βραχυπρόθεσμες και πιο μακροπρόθεσμες λύσεις. Απευθυνόμενους προς τους παραγωγούς υποσχέθηκε ότι δεν είναι μόνοι τους και το κράτος θα είναι παρόν.

Μίλησε για αξιοποίηση πόρων από τη νέα ΚΑΠ, το ταμείο ανάκαμψης και διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να διευκολυνθούν οι αγρότες με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής και την εξωστρέφεια. Τέλος, τόνισε ότι θα δώσει βάση στο τρίπτυχο διάλογος-συναίνεση-συνεργασία επαναλαμβάνοντας το ότι «η πόρτα του υπουργείου θα είναι πάντα ανοιχτή».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί