Στη Βουλή η επιστολή του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας από τον Χ. Μαμουλάκη

Στη Βουλή, με την μορφή Κοινοβουλευτικής Αναφοράς προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών, φέρνει την επιστολή διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας με την οποία ζητούνται μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, χιλιάδες κτηνοτρόφοι λαμβάνουν εξώδικα και διαταγές πληρωμής, κύρια από την εταιρεία διαχείρισης των χρεών της πρώην ΑΤΕ με τα οποία απειλούνται µε πλειστηριασμούς εγκαταστάσεων και κατοικιών. Ο Σύνδεσμος ζητάει την λήψη μέτρων διότι χιλιάδες κτηνοτρόφοι θα ξεριζωθούν, μεγάλες παραγωγές γάλακτος και κρέατος θα αντικατασταθούν µε εισαγόμενες και το έλλειμα του ισοζυγίου πληρωμών της χώρας θα εκτιναχθεί στα ύψη.

Η επιστολή

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,  

Αξιότιµοι Κύριοι Υπουργοί,  

Η πορεία της κτηνοτροφίας προς την καταστροφή προχωράει µε όλο πιο γοργά βήµατα,  τουλάχιστον µεγάλου µέρους αυτής. Αυτό δεν είναι ούτε µεγάλα λόγια, ούτε «λαϊκισµός»,  είναι αλήθεια, είναι η πραγµατικότητα.  

Εξ’ άλλου εδώ και πολύ καιρό προειδοποιούµε την Κυβέρνηση και το πολιτικό σύστηµα γι’ αυτό, ζητώντας στήριξη και µέτρα ανάσχεσης αυτής της πορείας.  

Εδώ και ένα χρόνο περίπου το κόστος παραγωγής εκτινάχτηκε στα ύψη, αφαιρώντας τις όποιες αυξήσεις είχαµε στο αιγοπρόβειο ιδιαίτερα γάλα – κρέας.  

Οι ζωοτροφές αυξήθηκαν πάνω από 40% , η ενέργεια αυξάνεται ανεξέλεγκτα, όπως και οι άλλες εισροές (λιπάσµατα, ανταλλακτικά, φάρµακα κτλ). 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί