Ν. Ηγουμενίδης: Επιτακτικό να δοθεί άμεση λύση στο θέμα του Γυμνασίου Βιάννου

Δέσμευση Περιφερειάρχη στο Νίκο Ηγουμενίδη να εξεταστεί η υπάρχουσα μελέτη για το κτιριακό του Γυμνασίου Βιάννου

Τη σημασία της αποκατάστασης όλων των ζημιών και φθορών που υφίσταται εδώ και καιρό το Γυμνάσιο Βιάννου τονίζει με σειρά παρεμβάσεων του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης.

Μετά από ενημέρωση για το θέμα και από τη διεύθυνση του Γυμνασίου το κτίριο του Γυμνασίου και από πολίτες της Βιάννου, υφίστανται συγκεκριμένες ζημιές στο σχολείο με αποτέλεσμα ακόμη και σοβάδες να κινδυνεύουν να πέσουν στο προαύλιο. Στο νέο τμήμα του Γυμνασίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει ο βουλευτής, υφίστανται κακοτεχνίες, υγρασία, ενώ απαιτείται μόνωση, αφού από τη στέγη εισέρχεται νερό και ορισμένες τάξεις πλημυρίζουν.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης απευθύνθηκε στο Δήμο από όπου ενημερώθηκε ότι παλαιότερη μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είχε υποβληθεί χωρίς ωστόσο να κατορθώσει να λάβει χρηματοδότηση. Μετά τις απαιτούμενες βελτιώσεις της υπάρχουσας μελέτης  – η οποία τέθηκε υπόψη του βουλευτή –  η τελευταία προβλέπει συγκεκριμένες οικοδομικές εργασίες αναβάθμισης με μονώσεις και αντικαταστάσεις επιφανειών ύψους 459.673,24 ευρώ.

Σε σημερινή (2.2.2022) συνάνηση του βουλευτή Νίκου Ηγουμενίδη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρνατουτάκη τέθηκε το ζήτημα και ο βουλευτής έθεσε υπόψη του κ. Αρναουτάκη τη μελέτη. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε στον Νίκο Ηγουμενίδη οι υπηρεσίες να εξετάσουν την αρτιότητα της και κατόπιν να ελέγξουν όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την αναβάθμιση του Γυμνασίου και την αποκατάσταση των ζημιών.  

Σε δήλωση του για το θέμα ο βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει: «Η Περιφέρεια Κρήτης ανταποκρίνεται άμεσα σε ένα ακόμη ουσιαστικό ζήτημα που απασχολεί γονείς και μαθητές του Νομού μας. Είναι επιτακτικό σήμερα να βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα που απασχολεί με το Γυμνάσιο της Βιάννου. Πρώτον, όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες να διασφαλίσουν την ασφάλεια των μαθητών στο Γυμνάσιο της Βιάννου. Δεν μπορεί ένα τέτοιο θέμα να επαφίεται μόνο στις πρωτοβουλίες της διεύθυνσης του Σχολείου. Χρειάζονται ενέργειες κεντρικά και με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων. Δεύτερον, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι η συνταχθείσα μελέτη του Δήμου θα εξεταστεί από την Περιφέρεια και σύντομα θα γνωρίζουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν. Στόχος μας είναι η Βιάννος να έχει το Γυμνάσιο που της αξίζει για το μέλλον των παιδιών μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί