Π. Πολάκης: Έχουν απογυμνωθεί όλα σας τα επιχειρήματα για το πραξικόπημα – Σύντομα ο ελληνικός λαός θα σας βάλει εκεί που σας αξίζει

«Δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας του Κοινοβουλίου, ο προεδρεύων έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών χθες» ξεκαθάρισε ο Παύλος Πολάκης ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής.

Δείτε επίσης: «Πραξικόπημα»: Η στιγμή που ο Χ. Αθανασίου κλείνει το μικρόφωνο στον Π. Πολάκη επειδή μιλούσε για το σκάνδαλο Novartis (Βίντεο)

Σε υψηλούς τόνους η συνεδρίαση μετά την πρωτοφανή κοινοβουλευτική εκτροπή Αθανασίου (Live)

Όπως εξήγησε, ο Χαρ. Αθανασίου μιλούσε πάνω του, σταμάτησε την κοινοβουλευτική διαδικασία λέγοντας ότι θα πάει στον πρόεδρο της Βουλής για να βάλει μομφή στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεν έδωσε το λόγο σε άλλον ομιλητή. Έτσι, ο Π. Πολάκης ανέφερε ότι ο ίδιος περίμενε στο βήμα να έρθει ο Κ. Τασούλας να του βάλει μομφή, ενώ πρόσθεσε ότι ο Αδ. Γεωργιάδης δεν ζήτησε να συνεχίσει την ομιλία του.

«Έχουν απογυμνωθεί όλα σας τα επιχειρήματα για το πραξικόπημα χθες» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε στην ουσία της χθεσινής του ομιλίας, που ήταν η απάντηση που είχε προαναγγείλει – όπως είπε – όταν ο Αδ. Γεωργιάδης στη συζήτηση για πρόταση μομφής αφιέρωνε τη μισή του ομιλία απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητώντας τους να του συγγνώμη γιατί αρχειοθετήθηκε η υπόθεση Novartis σε ό,τι αφορά τον ίδιο.

«Δεν θα σας ζητήσω ποτέ συγγνώμη. Σας καλώ να καταθέσετε το σύνολο του αρχειοθετικού πορίσματος» υπογράμμισε ο Π. Πολάκης, σημειώνοντας ότι το σχετικό πόρισμα που εκδόθηκε κατά πλειοψηφία «θα μείνει στην ιστορία της δικαιοσύνης ως η πλήρης στρέβλωση της λογικής».

Ειδικότερα, και αναφερόμενος στο πόρισμα που υποστηρίζει ότι ο Αδ. Γεωργιάδης δεν ευνόησε τη Novartis, ο Π. Πολάκης μίλησε με στοιχεία:

Το 2012, στα φάρμακα που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, η Novartis έλαβε 157 εκατ. ευρώ, η Pfizer 143 εκατ. ευρώ και η AstraZeneca 131 εκατ. ευρώ. Δύο χρόνια αργότερα, το 2014, η Novartis έλαβε 145 εκατ. ευρώ, ενώ η Pfizer έπεσε στα 78 εκατ. ευρώ, ενώ η AstraZeneca 82 εκατ. ευρώ. «Όλοι οι άλλοι κατακρημνίζονται και η Novartis όχι. Αυτό δεν είναι προνομιακή μεταχείριση;» διερωτήθηκε.

Ανάλογα ήταν τα στοιχεία που έδωσε και για τα φάρμακα υψηλού κόστους που δίνονται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Η Novartis το 2013 έδωσε 130 εκατ. ευρώ σε φάρμακα και εισέπραξε 130 εκατ. ευρώ, όταν η ABBVIE έδωσε 51 εκατ. ευρώ φάρμακα και εισέπραξε 14 εκατ. ευρώ, η Merck 50 εκατ. ευρώ φάρμακα και εισέπραξε 28 εκατ. ευρώ., η Amgen 49 εκατ. ευρώ σε φάρμακα και εισέπραξε 25 εκατ. ευρώ και μόνο η Roche έδωσε 81 εκατ. ευρώ σε φάρμακα και εισέπραξε 76 εκατ. ευρώ. «Μια εταιρεία πτωχεύει ή αναπτύσσεται με βάση τι έχει στα ταμεία της. Ποιος παίρνει την πολιτική απόφαση της πληρωμής;» ρώτησε με νόημα.

Παράλληλα, ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε και στο Harvard Project, θυμίζοντας ότι έχει δημοσιευτεί ότι τον Μάρτιο του 2013, ο κ. Φρουζής είχε πει ότι 10 φάρμακα πρέπει να μπουν στη θετική λίστα και να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, αναφέροντάς τα ονομαστικά. «Τον Ιούνιο αναλαμβάνει υπουργός ο κ. Γεωργιάδης, τον Σεπτέμβρη υπογράφει απόφαση που αλλάζει τον τρόπο που μπαίνουν τα φάρμακα στη θετική λίστα του ΕΟΠΥΥ για να αποζημιωθούν, προσθέτοντας πονηρά τρεις λεξούλες, να αποζημιώνονται στα 2/3 των χωρών της ΕΕ που κυκλοφορούν. Έτσι, μπαίνουν στη θετική λίστα» σημείωσε.

Ο Π. Πολάκης σημείωσε ότι μόλις τελείωσε η δουλειά και μπήκαν τα φάρμακα, ο Αδ. Γεωργιάδης στα τέλη Φλεβάρη του επόμενου χρόνου επανέφερε το προηγούμενο καθεστώς με υπουργική απόφαση. «Και τι λέει ο δικαστής;» είπε. «Ότι αυτός που έφερε τη δεύτερη υπουργική δεν είναι άλλος από τον ελεγχόμενο για δωροδοκία άρα έθιξε τα συμφέροντα» σημείωσε με νόημα, προσθέτοντας ότι το πόρισμα υποστηρίζει στην ουσία ότι ο υπουργός Ανάπτυξης έχει το ακαταλόγιστο και αυτό το πόρισμα αρχειοθετεί την υπόθεση.

Τέλος, ο Π. Πολάκης υπογράμμισε ότι η υπόθεση Novartis έχει σαφέστατα σχέση με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για «οργάνωση του πλαισιού της νέας διαφθοράς την επόμενη περίοδο». «Ενισχύετε τους ισχυρούς για να γίνουν ισχυρότεροι, θέλετε να καταστρέψετε τους μικρομεσαίους» διακήρυξε.

«Δεν πέρασε η προσπάθεια σας, είναι φανερή η ήττα που υποστήκατε. Εμείς είμαστε εδώ και πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα σας βάλει εκεί που σας αξίζει μετά από 2,5 χρόνια καταστροφής» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί