Συγκέντρωση στα Λιοντάρια για την Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία

Σωκράτης Βαρδάκης: «Άλλη μια μέρα που ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στη συστηματική απαξίωση του ΕΣΥ από την κυβέρνηση»

Διαμαρτυρία στα Λιοντάρια πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στο πλαίσιο της Ημέρας Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία. Κάλεσμα απηύθυνε και ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Με αφορμή την Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

 «Τη στιγμή που η χώρα μας μετρά χιλιάδες θανάτους από την πανδημία, ο κ. Μητσοτάκης προχωρά γοργά το σχέδιο διάλυσης των δημόσιων νοσοκομείων, με μόνο σκοπό την αύξηση της πελατείας των προσφιλών του κλινικαρχών.

Σήμερα, ακόμα μια φορά συμμετέχουμε και ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στην συστηματική απαξίωση του ΕΣΥ από την κυβέρνηση. Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε με κάθε τρόπο μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία, ουσιαστικά μέτρα για την πανδημία, ιδιαίτερα στους υγειονομικά ευάλωτους χώρους των σχολείων και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. 

Στηρίζουμε και προστατεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δημόσιο αγαθό της Υγείας!»

Παρών στην «Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία» στο Ηράκλειο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το παρών στη σημερινή συγκέντρωση για την «Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία» έδωσε στο Ηράκλειο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Ο βουλευτής συμμετείχε στην κινητοποίηση, συνομίλησε με αρκετούς υγειονομικούς και εργαζόμενους στις δημόσιες δομές υγείας που συμμετείχαν στην συγκέντρωση, ενώ κατά την παρουσία του προχώρησε και στην ακόλουθη δήλωση:

 «Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας παραμένουν και σήμερα στην πρώτη γραμμή. Στην πρώτη γραμμή της μάχης στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας. Και παλεύουν αβοήθητοι, χωρίς καμία υποστήριξη από την Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση δεν θωρακίζει με μόνιμο προσωπικό το ΕΣΥ, δεν ενισχύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα, δεν παρέχει καμία βοήθεια στο υπάρχον προσωπικό ως ελάχιστη ένδειξη της προσφοράς τους σε μια παρατεταμένη υγειονομική κρίση. Η Κυβέρνηση πορεύεται διαρκώς με την ελπίδα πως η πανδημία είναι μπόρα που θα περάσει. Είναι καιρός αυτή η ιδεολογική εμμονή της Κυβέρνησης να σταματήσει. Το μήνυμα της πανδημίας απαιτεί ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας και μια πολιτική έμπρακτης και μόνιμης στήριξης τόσο των δομών όσο και του προσωπικού. Δηλαδή μια άλλη, διαφορετική πολιτική υπέρ του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των εργαζομένων του»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί