Ηράκλειο: Απέλυσαν διανομέα που καλούσε τους συναδέλφους του να μην κάνουν delivery μέσα στον χιονιά!

Την απόλυση συνδικαλιστή διανομέα στο Ηράκλειο που κάλεσε τους συναδέλφους του σε παύση διανομών στην κακοκαιρία, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους η ΓΣΕΕ αλλά και η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Ηρακλείου.

Η καταγγελία της ΓΣΕΕ:

ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ WOLT

ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την εταιρεία διανομών WOLT η οποία παράνομα και καταχρηστικά προχώρησε στην απόλυση συνδικαλιστή εργαζόμενου επειδή κάλεσε τους συναδέλφους του να μην κάνουν διανομές λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού και Τουρισμού Ηρακλείου, ο οποίος και απολύθηκε, έπραξε το αυτονόητο. Λειτούργησε σύμφωνα με το νόμο αφού είχε εκδοθεί σχετικό ΦΕΚ για καθεστώς αργίας στο χώρο των διανομέων. Η ΓΣΕΕ  απαιτεί από την εταιρεία WOLT να πάρει πίσω εδώ και τώρα την απόλυση του συναδέλφου, αλλιώς θα βρει απέναντί της σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα.

 Το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να παρέμβει άμεσα όπως και η Επιθεώρηση Εργασίας και να επιβάλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Διαβάστε την καταγγελία της ΔΑΣ:

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) Επισιτισμού – Τουρισμού καταγγέλει την εργοδοσία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διανομών Wolt που προχωράει στην απόλυση του αντιπροέδρου του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, γιατί κάλεσε τους συναδέλφους του να μην κάνουν διανομές κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών.

Είναι προκλητικοί, δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της εργοδοσίας, που καταστρατηγεί ακόμα και τις «κατόπιν εορτής» αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας για κήρυξη αργίας στις υπηρεσίες διανομής. Ευθύνη έχει και η κυβέρνηση και το Υπουργείο. Για δυο μέρες άφησαν εκτεθειμένους τους διανομείς σε εγκληματικές συνθήκες δουλειάς, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, μέχρι να πάρουν την απόφαση για «αργία», που όμως για άλλη μια φορά έμεινε στα χαρτιά, τόσο από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής, όσο και από πολλές επιχειρήσεις εστίασης. Έχουν ευθύνη, γιατί και με το νόμο «Χατζηδάκη» ανοίγουν το δρόμο στην εργοδοσία για να εντείνει την επίθεσή της στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, σε όποιον σηκώνει κεφάλι, διεκδικεί. Η εργοδοσία επιβεβαιώνει ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να εξασφαλίσει τα κέρδη της, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο διανομέα, αντιπρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού και απαιτούμε από την εταιρία Wolt να ανακαλέσει άμεσα την εκδικητική απόλυση.

Καλούμε τους συναδέλφους διανομείς να συνεχίσουν να διεκδικούν τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας και ασφάλειας, την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, να απαγορεύεται στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες, να μη χαθούν τα ημερομίσθια και να μην αντικατασταθούν με ημέρες τακτικής αδείας.

Οι πρόσφατοι αγώνες των συναδέλφων στην e-food αποδεικνύουν ότι έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τα καταφέρουμε, η εργοδοσία και η κυβέρνηση δεν είναι ανίκητοι! Τώρα οι εργαζόμενοι να οργανωθούν μαζικά στα σωματεία τους, για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε ακόμα πιο απαιτητικά τον αγώνα μας για καλύτερους όρους δουλειάς, για καλύτερη ζωή.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί