«Νόμιζα ότι βρισκόμουν σε θρίλερ» – Η σύζυγος του Σ. Βαλυράκη για τις πρώτες ώρες της εξαφάνισης

«Νόμιζα ότι βρισκόμουν σε θρίλερ». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε η Μίνα Παπαθεοδώρου το πώς βίωσε τις πρώτες ώρες μετά την εξαφάνιση του συζύγου της, Σήφη Βαλυράκη που βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Στην πρώτη της συνέντευξη στην ΕΡΤ, η Μίνα Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στην πολύωρη αναζήτηση του Σήφη Βαλυράκη.

«Όταν ήρθαν ελικόπτερα να ψάξουν τον άντρα μου, που είχα χάσει από τις 3.30 το μεσημέρι. Ζούσα μια κατάσταση φιλμ με τα ελικόπτερα να ψάχνουν τη βάρκα τον Σήφη, την οντότητα αυτού του ανθρώπου. Αναρωτιόμουν “μήπως ζω σε ένα θρίλερ, μήπως ονειρεύομαι;“» ανέφερε χαρακτηριστικά

«Είχε ήδη σκοτεινιάσει. Εγώ από τις 3 το μεσημέρι είχα αρχίσει να ανησυχώ επειδή είχε αργήσει τρεις ώρες. Έλεγα αν έμεινε η βάρκα, θα ερχόταν κολυμπώντας, είχε κάνει το Κέρκυρα-Αλβανία κολυμπώντας, δεν μιλάμε για έναν άνθρωπο που θα χανόταν στη θάλασσα. Έλεγα, αν χάλασε η βάρκα θα κάνει πολύ ώρα να έρθει. Αλλά πόσο χρόνο; Από τις 3 άρχισα να φοβάμαι γιατί θα σκοτείνιαζε στις 5».

Παράλληλα, δεν έκρυψε την ενόχλησή της για το τρόπο που την αντιμετώπισε αρχικά το Λιμενικό. «Είδα τους λιμενικούς να με ρωτάνε γιατί μπήκε στη θάλασσα ο σύζυγός σας. Είδα το λιμενικό να μην έχει βάρκα. Μου πρότειναν ένα ψαρά που αυθαιρέτως βρήκε τη βάρκα. Τελικά βρήκαμε τον Σήφη στις 8 μετά από δικές μας προτροπές γιατί μας καθοδηγούσαν λάθος» τόνισε.

«Έχω μείνει στις 24 Ιανουαρίου 2021» σημείωσε με νόημα. «Βαδίζω με μια τεράστια στεναχώρια αλλά συγχρόνως με μια τεράστια δύναμη να ξεδιαλύνω και να τον βρω γιατί ο Σήφης Βαλυράκης δεν έχει εξαφανιστεί, είναι εδώ» υπογράμμισε η Μίνα Παπαθεοδώρου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες υπήρξε ανατροπή στην υπόθεση με τον μυστηριώδη θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, που τελικά δεν μπήκε στο αρχείο. Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος των προσώπων που βαρύνουν οι σχετικές ενδείξεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί