Αλ. Τσίπρας: Αυτή η κυβέρνηση σύντομα θα αποτελεί παρελθόν (Βίντεο)

Το αποφασιστικό μήνυμα ότι δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση καθώς η κοινωνία βράζει έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κοζάνης όπου ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην περιοχή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους χειρισμούς του στην διπλή κρίση της πανδημίας και ακρίβειας.

«Όλο και περισσότεροι πολίτες λένε όχι πια, δεν πάει άλλο. Δεν πάει άλλο στην προπαγάνδα, στην αδιαφάνεια, στον κυνισμό, που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση. Για αυτό και ο κος Μητσοτάκης μία εβδομάδα πριν ήρθε στην πόλη σας αλλά πέρασε σα το κλέφτη. Δε περπάτησε στο δρόμο, δε συνάντησε απλούς πολίτες παρά μόνο έφερε τα ΜΑΤ να επιτεθούν στους διαδηλωτές της ΔΕΗ.

Η κοινωνία βράζει. Και δεν είναι οι πλατείες και οι δρόμοι προστατευμένα στούντιο. Για αυτό δεν βγήκε ο κ. Μητσοτάκης. Εκεί είναι η αληθινή δημοσκόπηση όχι οι στημένες που πολλές φορές παρουσιάζουν» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρε ότι αυτή η κυβέρνηση σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.

«Αυτός δεν είναι Μωυσής, ποντίφικας είναι»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση με την πανδημία έχει βρει ευκαιρία για διχασμό, για διαίρει και βασίλευε. «Χωρίζουνε την Ελλάδα σε δήθεν υπεύθυνους και ανεύθυνους. Σε πεφωτισμένους και ψεκασμένους. Πρώτα ήταν οι νέοι απέναντι στους ηλικιωμένους. Μετά ήταν οι πιστοί στις εκκλησίες. Τώρα είναι οι ηλικιωμένοι μεταξύ τους και απέναντι στους νεότερους. Όλοι εναντίον όλων, φοβισμένοι εναντίον φοβισμένων, για να τη γλιτώνουν στο τέλος οι ανίκανοι που μας κυβερνούν».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης, τη στιγμή που θρηνούμε πάνω από 18.000 νεκρούς, και χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης, χωρίς τον σεβασμό που απαιτεί το δράμα που ζει η χώρα.

Χωρίς καμιά διάθεση να καταλάβει, να ακούσει, να συζητήσει. Μας είπε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και ότι εμείς πάλι φταίμε. Όσοι χάθηκαν, και χάνονται είναι είτε από δική τους ευθύνη, είτε από αντικειμενικές αιτίες.

Και αν κάποια στιγμή μας είπε ότι ξεμπερδέψαμε είναι γιατί έκαναν λάθος οι λοιμωξιολόγοι, όχι ο ίδιος. Ο μοναδικός πρωθυπουργός με το αλάθητο στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Αυτός δεν είναι Μωυσής, ποντίφικας είναι».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «είχε το θράσος να μας ζητήσει στοιχεία για όσους πεθαίνουν καθημερινά εκτός ΜΕΘ.

Όχι να ζητήσει συγγνώμη. Να ζητήσει στοιχεία. Γιατί δήθεν δεν έχει ο ίδιος στοιχεία. Δεν ξέρει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τι γίνεται στα νοσοκομεία της Ελλάδας. Δεν άκουσε και δεν έμαθε τι λένε γιατροί και νοσηλευτές της πρώτης γραμμής. Δεν ξέρει ότι εκτός ΜΕΘ οι πιθανότητες επιβίωσης μειώνονται δραματικά. Δεν ξέρει ότι οι ΜΕΘ του ποδαριού που έφτιαξαν δεν πληρούν τις προδιαγραφές, όπως καταγγέλλουν γιατροί και ειδικοί.

Δεν ξέρει… Αλλά να κόβει τις δαπάνες του ΕΣΥ για τη νέα χρονιά εν μέσω πανδημίας, ξέρει. Να συκοφαντεί γιατρούς, πολίτες, κόμματα, ξέρει. Να ζητάει το λόγο από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δική του αποτυχία, ξέρει».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοζάνη
(ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΒΟΥ)

Τι πρέπει να γίνει

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για:

 • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων
 • Άμεση διάθεση 200 επιπλέον κλινών ΜΕΘ
 • Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών
 • Διατήρηση στο ΕΣΥ των 1.500 εξειδικευμένων νοσηλευτών σε ειδικά τμήματα των οποίων λήγουν οι συμβάσεις.
 • Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών
 • Κλείσιμο των σχολικών τάξεων για τρεις μέρες στο πρώτο κρούσμα και στην τέταρτη μέρα οι μαθητές να προσέρχονται αφού κάνουν δωρεάν μοριακό τεστ

«Οι λύσεις είναι γνωστές αλλά έχουμε δυστυχώς ένα πρωθυπουργό τυφλό στην αλήθεια, κουφό στο δράμα, και βουβό σε κάθε ιδέα διαλόγουΣτερείται του πιο σημαντικού πλεονεκτήματος, της αξιοπιστίας. Δεν υπήρχε ποτέ άλλοτε τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι συνολικά στο κοινωνικό σύστημα. Ούτε απογραφή δεν μπορούν να κάνουν» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και μίλησε για έναν πρωθυπουργό που είναι ο πρώτος που σπάει τα μέτρα που νομοθετεί και κάνει βόλτα στην Πάρνηθα, ενώ παίρνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τους φορολογούμενους και τα δίνει στα κανάλια μέσω της λίστας Πέτσα.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοζάνη
(ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΒΟΥ)

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ακρίβεια

«Ζούμε όμως, και σε μια πρωτοφανή συνθήκη, όπου τα περισσότερα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βιώνουν το σύνδρομο της 3ης εβδομάδας. Την 3η βδομάδα του μήνα τελειώνουν τα λεφτά, ενώ ο μήνας και οι υποχρεώσεις τρέχουν» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφερόμενος στο πρωτοφανές κύμα ακρίβειας. Σε αυτό πλαίσιο πρότεινε:

 • Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.
 • Τη διαγραφή μέρους των οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς για όλους τους οφειλέτες και για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας.
 • Τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης και στην βενζίνη, στα κατώτατα όρια που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
 • Την έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των αγροτών, με την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο
Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοζάνη
(ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΒΟΥ)

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δυτική Μακεδονία

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στη Δυτική Μακεδονία, μιλώντας για το τι πρέπει να γίνει για το μέλλον του τόπου.

Πρόκειται για ένα σχέδιο 7 αξόνων και συγκεκριμένα:

 • Αποκατάσταση εδαφών των λιγνιτικών περιοχών βάσει των νέων χρήσεων γης  και βέβαια επαναπόδοση τους στις τοπικές κοινωνίες
 • Στήριξη των ανέργων και η καταπολέμηση της απειλής του κοινωνικού αποκλεισμού
 • Προσέλκυση νέων επενδύσεων στη Δυτική Μακεδονία
 • Ειδικό Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων για τη Δυτική Μακεδονία
 • Καθολικό Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»
 • Ενεργειακές Κοινότητες στη Δυτική Μακεδονία
 • Περιβαλλοντικό Τιμολόγιο Ενέργειας
Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοζάνη
(ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΒΟΥ)

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη για τη διαχείριση στη «διπλή πανδημία, αυτή του κορωνοϊού και της ακρίβειας» εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους εργαζομένων στην Πτολεμαΐδα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Δυτική Μακεδονία και την Κοζάνη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως «αλλάζει διαρκώς θέση και άποψη και έστελνε λάθος μηνύματα στους πολίτες, πανηγυρίζοντας τρεις φορές σε ενάμισι χρόνο ότι τελείωσε η πανδημία ή ότι τάχα είναι πανδημία ανεμβολίαστων άρα εμείς οι εμβολιασμένοι δεν πρέπει να προσέχουμε».

Αναφερόμενος στη δραματική κατάσταση στο ΕΣΥ και τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε πως ενώ η χώρα μας «καταγράφει εδώ και τρεις μήνες αρνητικά ρεκόρ θανάτων ανά εκατ. πληθυσμού σε όλη τη Δυτική Ευρώπη», «έχουμε έναν πρωθυπουργό που παρουσιάζεται ως αρνητής της πραγματικότητας αλλά και αρνητής από χθες της ανάγκης ύπαρξης Μονάδων Εντατικής Θεραπείας».

«Όταν είπε χθες ότι είναι το ίδιο να είσαι στη ΜΕΘ και το ίδιο να είσαι διασωληνωμένος πρόχειρα εκτός ΜΕΘ, ξεπερνά κάθε όριο σχέσης με την πραγματικότητα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες στους επιστήμονες για «λάθος στοιχεία για την προοπτική της πανδημίας» προκειμένου να δικαιολογήσει την αδράνειά του, σημειώνοντας πως «αυτό απαξιώνει τους επιστήμονες και τη σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στην επιστήμη».

Ο Αλέξης Τσίπρας από τον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, ένα χωριό που βρίσκεται κυριολεκτικά κάτω από τις καμινάδες του μεγαλύτερου Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ, ζήτησε σχέδιο δίκαιης μετάβασης που θα κρατήσει τις θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε για την άμεση ανάγκη «ο σχεδιασμός της μετάβασης να περιλαμβάνει δημόσιες επενδύσεις» γιατί η περιοχή «κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με την ερημοποίηση». Αναφερόμενος στο θέμα των εδαφών που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΔΕΗ εξέφρασε τον προβληματισμό του για το εάν «μετά το άμεσο κλείσιμο των εργοστασίων και των ορυχείων τα εδάφη αυτά θα αποκατασταθούν πλήρως».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί