Αυστρία: Έτοιμος να παραιτηθεί από Καγκελάριος δήλωσε ο Σάλενμπεργκ

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στην Αυστρία, όπου ο πρώην καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς για χειραγώγηση της κοινής γνώμης πριν απ’ τις εκλογές, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί εντελώς από την πολιτική ζωή.

Μετά την ανακοίνωση όμως του Κουρτς ήρθε και η ανακοίνωση παραίτησης του διαδόχου του στην καγκελαρία. Ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, σύμμαχος του Κουρτς, έκανε γνωστό ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από επικεφαλής της κυβέρνησης.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι και οι δύο θέσεις — αρχηγός της κυβέρνησης και αρχηγός του αυστριακού κόμματος με τις περισσότερες ψήφους — θα πρέπει σύντομα να κατέχονται ξανά το ίδιο πρόσωπο», ανέφερε ο Σάλενμπεργκ σε δήλωσή του. «Ως εκ τούτου, παραδίδω τη θέση μου ως καγκελάριος μόλις διαμορφωθεί η σχετική πορεία εντός του κόμματος», πρόσθεσε.

Ο 35χρονος Κουρτς σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι αποχωρεί από την πολιτική για να αφοσιωθεί στην οικογένειά του, καθώς πρόσφατα έγινε πατέρας. «Σήμερα ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο της ζωής μου», δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Βιέννη.

Ο Κουρτς υπήρξε το κυρίαρχο πρόσωπο στο Λαϊκό Κόμμα του και στην πολιτική ζωή της Αυστρίας από το 2017, όταν έγινε αρχηγός του κόμματος και στη συνέχεια καγκελάριος, κερδίζοντας τις βουλευτικές εκλογές και σχηματίζοντας ένα συνασπισμό με το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας.

«Ως καγκελάριος, έχεις τόσες πολλές αποφάσεις που πρέπει να παίρνεις καθημερινά, που ξέρεις από νωρίς ότι θα πάρεις και λάθος αποφάσεις», είπε. «Είσαι πάντα υπό παρακολούθηση. Έχεις επίσης συνεχώς την αίσθηση ότι σε κυνηγούν», πρόσθεσε θέλοντας να αποκρούσει τις κατηγορίες για διαφθορά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί