Πολίτες: Εργασίες ανακαίνισης στο δημοτικό κατάστημα Μοχού, χωρίς καμμία μελέτη!

“Δημοτικά κτίρια χωρίς μελέτες, ανάθεση, επίβλεψη, είναι δυνατόν;”

Με επιστολή του στο candiadoc, πολίτης καταγγέλλει απίστευτες καταστάσεις στον δήμο Χερσονήσου.

Όπως αναφέρει, στο δημοτικό κατάστημα Μοχού γίνονται έργα ανακαίνισης του κτηρίου, ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται εκεί, κανένας μηχανικός του δήμου δεν έχει εμφανιστεί, κανείς δεν επιβλέπει. 

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται στην επιστολή, το χειμώνα του 2019, λίγο μετά που ανέλαβε ο Δήμαρχος Σέγκος, εμφανίστηκε ένας τοπικός μικροεργολάβος ο οποίος άρχισε να ασχολείται με επιδιορθώσεις στο κτήριο, για λίγο καιρό. Τελικά σταμάτησε ότι έκανε, μάλιστα παράτησε εκεί τον εξοπλισμό του, τον οποίο εξοπλισμό απομάκρυνε μετά από πολύ καιρό, το καλοκαίρι του 2020. Πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε και πάλι ο ίδιος εργολάβος, τοποθέτησε τον εξοπλισμό του πάλι και άρχισε νέες εργασίες. Αυτή τη φορά δουλεύει και με βοηθό. 

Το κτήριο το οποίο επισκευάζεται είναι ένα μεγάλο κτήριο στο κέντρο του χωριού, δεσπόζει κυριολεκτικά στην μικρή πλατεία αφού επεκτείνεται σε όλη της την δυτική πλευρά και σε αυτό στεγάζεται το Αγροτικό Ιατρείο Μοχού, τα γραφεία της Κοινότητας Μοχού και εξυπηρετεί και το Ταχυδρομείο Μοχού, με τους κατοίκους να μην γνωρίζουν το παραμικρό.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή:

Δημοτικά Κτήρια χωρίς αναθέσεις!!  Χωρίς μελέτες!! Χωρίς επιβλέψεις!!

Είναι δυνατόν;

Στο δημοτικό κατάστημα Μοχού γίνονται έργα ανακαίνισης του κτηρίου. Όμως ΚΑΝΕΙΣ δεν γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται εκεί, κανένας μηχανικός του δήμου δεν έχει εμφανιστεί, κανείς δεν επιβλέπει. 

Ιστορικά, το χειμώνα του 2019, λίγο μετά που ανέλαβε ο Δήμαρχος Σέγκος, εμφανίστηκε ένας τοπικός μικροεργολάβος ο οποίος άρχισε να ασχολείται με επιδιορθώσεις στο κτήριο, για λίγο καιρό. Τελικά σταμάτησε ότι έκανε, μάλιστα παράτησε εκεί τον εξοπλισμό του, τον οποίο εξοπλισμό απομάκρυνε μετά από πολύ καιρό, το καλοκαίρι του 2020. Πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε και πάλι ο ίδιος εργολάβος, τοποθέτησε τον εξοπλισμό του πάλι και άρχισε νέες εργασίες. Αυτή τη φορά δουλεύει και με βοηθό. 

Το κτήριο το οποίο επισκευάζεται είναι ένα μεγάλο κτήριο στο κέντρο του χωριού, δεσπόζει κυριολεκτικά στην μικρή πλατεία αφού επεκτείνεται σε όλη της την δυτική πλευρά και σε αυτό στεγάζεται το Αγροτικό Ιατρείο Μοχού, τα γραφεία της Κοινότητας Μοχού και εξυπηρετεί και το Ταχυδρομείο Μοχού.   

Οι κάτοικοι του χωριού, βλέποντας όλη αυτή την κατάσταση, αναρωτιούνται τι ακριβώς γίνεται. Για ένα σημαντικό κτήριο, το σημαντικότερο κτήριο μέσα στο χωριό, το σωστό ήταν κάτι να γνωρίζουν. Όμως, κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει το παραμικρό. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας και οι  κοινοτικοί σύμβουλοι λένε ότι δεν έχουν δει κανένα σχέδιο και ότι προσπαθούν και αυτοί να μάθουν. Άλλοι λένε ότι θα βάλλουν κεραμίδια και άλλοι όχι, την μια μέρα λένε ότι θα το σοβαντίσουν ολόκληρό και την άλλη μέρα λένε ότι δεν φτάνουν τα λεφτά για κάτι τέτοιο. Οι μοχιανοί δημοτικοί σύμβουλοι λένε ότι δεν γνωρίζουν να έχει γίνει κάποια ανάθεση από το δήμο, άρα για ποια λεφτά μιλούν; Και ακόμη, ποιος παρακολουθεί το έργο και ποιος ελέγχει;. Ο βοηθός του εργολάβου επισκευαστή λέει ότι τον τίναξε το ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι αλήθεια; 

Και στο τέλος τέλος, εύλογα ο κάθε σκεπτόμενος δημότης αναρωτιέται: Πόσο στοιχίζουν οι εργασίες που γίνονται; Ποιος αξιολογεί το κόστος των εργασιών αυτών και τι χρήματα θα πληρώσει στο τέλος ο δήμος; Ποιος διασφαλίζει ότι τα χρήματα που θα δοθούν δεν θα είναι πολλαπλάσια της αξίας των εργασιών;  

Μετά από όλα αυτά, λογικό είναι ότι πρέπει να δοθούν επίσημα απαντήσεις από το Δήμο Χερσονήσου.

Υπάρχει ή όχι μελέτη που να περιγράφει τι ακριβώς γίνεται ;

Υπάρχει ή όχι εργολαβία και σε ποιον εργολάβο έχει ανατεθεί;

Έχει δηλωθεί το έργο στο ΙΚΑ και είναι ασφαλισμένο; Αν συμβεί ατύχημα, ποιος θα έχει την ευθύνη; 

Ποιος είναι ο μηχανικός του Δήμου που επιβλέπει;

Τι λέει για όλα αυτά η υπεύθυνη υπηρεσία, δηλαδή η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χερσονήσου;

Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας που είναι και ο Τοπικός Αντιδήμαρχος;   

Κάποιος υπέυθυνος πρέπει να απαντήσει σε όλα αυτά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί