Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Ιωάννη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Ιωάννου ανακοινώνει την έναρξη Ομάδας Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας με τον Δρ. Ιωάννη Ανυφαντάκη.
Η ομάδα προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας έχει ως στόχο την κατανόηση του εαυτού, την αναγνώριση της σπουδαιότητας των διαπροσωπικών σχέσεων καθώς και την αλληλεπίδραση των μελών της.
Η κύρια ιδέα των ομάδων είναι ότι, η ομάδα αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας μας, όπου το άτομο έχει τη δυνατότητα να διαντιδράσει μέσα σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον, λαμβάνοντας άμεσα ανατροφοδότηση για τη συμπεριφορά του και τον αντίκτυπο που έχει αυτή στα συναισθήματα των άλλων.
Μέσα στην ομάδα, κάθε άτομο μπορεί να εκθέσει προσωπικά του ζητήματα, γεγονότα και σκέψεις που το απασχολούν, αναγνωρίζει και εκφράζει τα συναισθήματά του σε ένα ασφαλές πλαίσιο εχεμύθειας και εμπιστοσύνης. Όλα τα μέλη της ομάδας επιδιώκουν τον ίδιο στόχο, γεγονός που προσφέρει στο άτομο την υποστήριξη, την εκτίμηση και την αποδοχή των υπολοίπων. Τα χαρακτηριστικά της ομάδας βοηθούν το άτομο να παρακάμψει τις άμυνες του και να αποκτήσει μια καλύτερη πρόσβαση στον εσωτερικό του κόσμο, ενισχύοντας την αυτογνωσία και την σχέση του ατόμου με τον ίδιο τον εαυτό του.

Προϋποθέσεις: Η ομάδα προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας αποτελείται από 8 έως 12 άτομα. Οι συναντήσεις της ομάδας πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα και διαρκούν δυο ώρες. Βασικές προϋποθέσεις για την παραμονή των μελών στην ομάδα είναι η συνέπεια στην ώρα και η εχεμύθεια όσων ακούγονται κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.

Μεθοδολογία: Οι συναντήσεις θα έχουν βιωματικό χαρακτήρα, όπου οι νέες γνώσεις θα συνοδεύονται από ασκήσεις, παίξιμο ρόλου, ανάλυση περιπτώσεων, εργασία σε μικρές ομάδες κ.α.

Κατά περίπτωση θα δίνεται εποπτικό υλικό.
“Μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε… Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ..”Νίκος Καζαντζάκης
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ: ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΛ: 6983123131
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ιωάννης Ανυφαντάκης, σπούδασε ψυχολογία στην Γερμανία, εκπόνησε την Διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Παν/μιου Θράκης και εξειδικεύτηκε στην οικογενειακή ψυχοθεραπεία και στις Συστημικές Αναπαραστάσεις στην Ιταλία. Εδώ και τριάντα χρόνια ασχολείται με ψυχοθεραπεία ατόμων, ζευγαριών και οικογενειών. Επίσης συντονίζει ομάδες για την προσωπική ανάπτυξη και διδάσκει τεχνικές χαλάρωσης. Συνεργάζεται με σχολεία, οργανισμούς και επιχειρήσεις για την προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής και την πρόληψη της δυσανεξίας. Έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και βιβλία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί