Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα για την αποφυλάκιση Πατέλη

Αίτημα να του διαβιβαστεί η εφετειακή απόφαση σχετικά με την αναστολή της ποινής του καταδικασμένου πυρηνάρχη της Νίκαιας Γ. Πατέλη όταν καθαρογραφεί διατύπωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας

Το αίτημα του ανώτατου δικαστικού λειτουργού έχει άρωμα αναίρεσης της κατά πλειοψηφία απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου, μετά τον σάλο που έχει προκαλέσει στη κοινή γνώμη.

Θα θυμίσουμε πως το Πενταμέλες Εφετείο Αναστολών Αθηνών αποφάσισε την αναστολή της ποινής του Γιώργου Πατέλη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Πατέλης έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και δύο μηνών, από την οποία έχει εκτίσει μόλις 30 μήνες (8 μήνες προσωρινά κρατούμενος και ένα έτος μετά την έκδοση της απόφασης).

Μόλις ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής αυτή η απόφαση προκαλεί τη κοινή γνώμη για δυο λόγους: αφενός γιατί ανά τακτά χρονικά διαστήματα προωθούνται από την κυβέρνησης ποικίλες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με κοινό παρονομαστή την αυστηροποίηση ποινών και αφετέρου διότι η εκδικητική ποινική μεταχείριση άλλων κρατουμένων έγινε σημαία του δόγματος της «τάξης και ασφάλειας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί