Υφυπουργός… μηχανοκίνητου αθλητισμού: 10.000 ευρώ δίνει ο Αυγενάκης σε διοργανωτή του καρτ που τραυματίστηκε ο μικρός Φώτης

Δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Ο λόγος για τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει μετατραπεί σε υφυπουργό… μηχανοκίνητου αθλητισμού και παραμένει απτόητος ακόμη και μετά το σοβαρό ατύχημα που συνέβη στην Πάτρα και λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε ένα εξάχρονο παιδί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αυγής, με τη συμπλήρωση ενός μόλις δεκαημέρου από εκείνο το μεσημέρι της Κυριακής (19.9) που ο μικρός Φώτης τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του 13ου PICK Patras στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας, ο Λευτέρης Αυγενάκης εγκρίνει επιχορήγηση ύψους 10.000 ευρώ σε έναν εκ των διοργανωτών του αγώνα καρτ, γεγονός που προκαλεί τουλάχιστον αλγεινή εντύπωση αλλά και πολλά ερωτήματα.

Πρόκειται για τη διοργάνωση που κάθε χρόνο διεξάγεται στο κέντρο της πόλης με διοργανωτές τον Αυτοκινητιστικό  Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ) και τη Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Νέων (ΛΕΜΑΝ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Την ώρα που το παιδί βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο, με την οικογένειά του να έχει περάσει εφιαλτικές στιγμές μέχρι ο 6χρονος Φώτης να αποσωληνωθεί και ενώ πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για ελλιπέστατα μέτρα ασφάλειας, ο αρμόδιος υφυπουργός αποφασίζει να ενισχύσει με 10.000 τη Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Νέων, όπως προκύπτει από την ανάρτηση στη Διαύγεια με ημερομηνία δημοσίευσης την 28η Σεπτεμβρίου 2021, δηλαδή μόλις δέκα μέρες μετά το περιστατικό.

Να σημειωθεί ότι για το ατύχημα συνελήφθησαν αρχικά πέντε άτομα -τα τέσσερα μέλη της διοργανώτριας αρχής όπως και ο οδηγός του καρτ-, τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα, με τη δικογραφία να επιστρέφει στην αστυνομία για να συνεχιστεί η προανάκριση με τη διενέργεια περαιτέρω έρευνας και τη συγκέντρωση στοιχείων και στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν διώξεις.

Το ζήτημα των ευθυνών και των μέτρων ασφάλειας φαίνεται, πάντως, πως δεν απασχολεί τον υφυπουργό Αθλητισμού, που έσπευσε να εγκρίνει την επιχορήγηση στη Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Νέων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί