Ακροδεξιά με βεβαρημένο ποινικό μητρώο και αμετάκλητη καταδίκη ανάμεσα στους καλεσμένους της ΠτΔ

Την ίδια ώρα που ματαίωσαν την βράβευση του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου

Μπορεί η παρασημοφόρηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου να ματαιώθηκε ωστόσο, η φετινή δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό είχε προσκεκλημένους από όλο το φάσμα της κοινωνίας, υγειονομικούς, αθλητές, καλλιτέχνες ακόμα και… ακροδεξιούς με βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του tvxs.gr και της Φωτεινής Λαμπρίδη, ανάμεσα στους καλεσμένους και τις λαμπερές παρουσίες ήταν και η Φανή Μπαχαρίδου, πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Ν. Βύσσας Έβρου, με τελεσίδικη καταδίκη φυλάκισης 18 μηνών, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και πρόστιμο 1000 ευρώ, για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας και οικονομική συναλλαγή με υποψήφιο δήμαρχο, προκειμένου να τον στηρίξει στο δεύτερο γύρο.

Η υπόθεση εκδόθηκε από το Εφετείο Θράκης στις 7 Νοεμβρίου του 2013. Η ποινή επιβλήθηκε με τριετή αναστολή.

Δεκαοκτώ μήνες φυλάκιση και 150.000 ευρώ

Το αδίκημα συντελέσθηκε στις δημοτικές εκλογές του το 2006 για τον δήμο Βύσσας Εβρου, όταν η Φ. Μπαχαρίδου ήταν επικεφαλής συνδυασμού που επρόσκειτο στη ΝΔ και αποκλείστηκε από τον δεύτερο γύρο. Η συμφωνία προέβλεπε ότι θα υποστήριζε στον δεύτερο γύρο τον υποψηφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Σιανκούρη. Ως «αντάλλαγμα» είχε συμφωνηθεί να τοποθετηθεί η κ. Μπαχαρίδου σε διοικητικές θέσεις επιχειρήσεων του δήμου, όπως και έγινε, ενώ είχαν εκδοθεί και 4 συναλλαγματικές, συνολικού ύψους 150 χιλιάδων ευρώ, ως «εγγύηση» ότι ο κ. Σιανκούρης θα τηρούσε τη συμφωνία.

Στην πορεία οι δύο πλευρές ήρθαν σε σύγκρουση και η συμφωνία αποκαλύφθηκε όταν η κ. Μπαχαρίδου «έσπασε» τις συναλλαγματικές για να τις εισπράξει, επειδή δεν τη διατήρησε ο δήμαρχος στα αξιώματα για όλη την τετραετία! Ο κ. Σιανκούρης επιβεβαίωσε δημοσίως την παράνομη συμφωνία και καταδικάστηκε επίσης με την ίδια ποινή. Στον τρίτο κατηγορούμενο, που είχε παίξει ρόλο μεσάζοντα στη συμφωνία, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο και χρηματική ποινή 600 ευρώ.

Μετά την εκλογή Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ, η κυρία Μπαχαρίδου, εναντίον της οποίας είχε ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη, είχε αναλάβει Τομεάρχης Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων.

Από τα δεξιά στον κ. Μηταράκη

Η κυρία Μπαχαρίδου είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις εναντίον της εγκατάστασης προσφυγικής δομής στην περιοχή της. Στις εκδηλώσεις αυτές κυριαρχούσαν συνθήματα μίσους ενάντια στους μετανάστες, ενώ το κεντρικό πανό γράφει «Ναι στην επέκταση του φράκτη, όχι σε νέα δομή».

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συμμετέχοντες σε εκδήλωση στην Ορεστιάδα είχαν «υποδεχθεί» τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη με πέτρες, αυγά και καφέ. Η κ. Μπαχαρίδου «έβγαινε από τα δεξιά» ακόμη και στον κ. Μηταράκη για την.. προσφυγική του πολιτική και με αναρτήσεις της στο facebook ζητούσε την παραίτηση του. Η ΝΔ είχε χαρακτηρίσει τις παραπάνω εκδηλώσεις «ακραίες».

Δεν είναι σαφές με ποια κριτήρια προσκλήθηκε η Φ. Μπαχαρίδου σε εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα «…έφτιαχνε μάσκες και τις διένειμε στους υγειονομικούς της περιοχής και στα σώματα ασφαλείας το 2020 που έγινε η απόπειρα εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών στον Έβρο»!

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ακροδεξιά με βεβαρημένο ποινικό μητρώο και αμετάκλητη καταδίκη ανάμεσα στους καλεσμένους της ΠτΔ”

  1. καληνύχτα Κεμάλ

    Αυτοί είναι οι Κ….έλληνες που έλεγε ο Σαββόπουλος. Πανηγύρια, μοναστήρια, πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, ο γιος μου έγινε τσολιάς, είμαι όμορφη της αρείας φυλής και όταν έρθει ο πρόσφυγας να τον εξυπηρετήσω, επειδή είναι η δουλειά μου, του λέω “να πνιγείς στον Έβρο όπως τόσοι άλλοι”… Τέτοιοι Έλληνες, συγνώμη κιόλας, είναι χειρότεροι από Τούρκους.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί