Εγκλωβισμένοι χωρίς νοσοκομείο αναφοράς ή ξενοδοχείο καραντίνας στην Ίο

Κάτοικοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση

Αρκετά νεαρά άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα στην Ιο, καθώς, είτε έχουν μολυνθεί με τον ιό, είτε έχουν έρθει σε επαφή με θετικά κρούσματα.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, στο νησί δεν έχει υπάρξει μέριμνα για νοσοκομείο καραντίνας με αποτέλεσμα τα άτομα να κάνουν καραντίνα μέσα στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, κάτοικοι αναφέρουν πως τα παιδιά ήρθαν στην Ίο οργανωμένα σε δύο μεγάλα γκρουπ από τουριστικό γραφείο που διοργανώνει εκδρομές νέων προς το νησί.

Εγκλωβισμένοι παραμένουν δεκάδες νεαροί, καθώς τους έχει επιβληθεί 14μερη καραντίνα, ενώ οι κάτοικοι ζητούν από τους βουλευτές της περιοχής και την κυβέρνηση να δώσουν άμεσα λύση. 

Την ίδια ώρα, ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων, με επιστολή του καταγγέλλει τεράστια αδικία εις βάρος των ξενοδοχείων της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι «κινδυνεύουμε να μετατραπούμε από τουριστικά καταλύματα σε νοσοκομεία, πληρώνοντας την έλλειψη πλάνου από τον ΕΟΔΥ και λοιπούς αρμόδιους φορείς, σε ό,τι αφορά τη διαμονή των κρουσμάτων και των στενών επαφών τους».

Επισημαίνει ότι δεν έχει υπάρξει μέριμνα για ξενοδοχείο καραντίνας στα μικρά νησιά, καθώς ο στόχος ήταν να μεταφέρονται σε μεγαλύτερα νησιά.

«Πως όμως θα μεταφερθούν τα κρούσματα και οι στενές επαφές, από την στιγμή που στα πλοία απαγορεύεται να εισέλθουν κρούσματα και ο ΕΟΔΥ αρνείται μέχρι και αυτή την στιγμή να μισθώσει σκάφος ή να ζητήσει την συνδρομή του λιμενικού σώματος ούτως ώστε να αποσυμφορηθούν οι επιχειρήσεις μας;» σημειώνει και καταγγέλλει ότι «αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στις οδηγίες του Κέντρου Υγείας και του ΕΟΔΥ για την τήρηση του προβλεπόμενου χρόνου καραντίνας διότι υπάρχουν ήδη κρατήσεις άλλων επισκεπτών στα συγκεκριμένα δωμάτια. Οπότε αναγκαζόμαστε στην ακύρωση κρατήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά της επιχείρησης μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί