Το χρονικό της επίθεσης με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη – Ψυχιατρικής φροντίδας χρήζει ο 37χρονος ιερέας, δράστης της επίθεσης

Ψυχιατρικής εξέτασης και φροντίδας χρήζει ο 37χρονος ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό οξύ στους μητροπολίτες μέσα στην αίθουσα του συνοδικού δικαστηρίου σύμφωνα με τον δικηγόρου του, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο.

Δείτε επίσης: Επίθεση με βιτριόλι από ιερέα κατά μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη

Μονή Πετράκη: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι στους Μητροπολίτες

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι ο 37χρονος είχε προαναγγείλει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αν τον αδικήσουν με την απόφαση, δεν θα μείνει στα λόγια επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να υπάρξει ειδική μέριμνα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ο ιερέας δεν φαίνεται να έχει καταλάβει τι έχει κάνει. «Στη συνάντηση που είχα μαζί του δεν μου έδωσε την αίσθηση ότι έχει καταλάβει την πράξη του» είπε χαρακτηριστικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είπε στους αστυνομικούς ότι τον κυρίευσε η οργή. «Είχα στοιχεία που έδειχναν ότι δεν έφταιγα. Γίνονται τόσα και όμως εμένα τιμώρησαν» φέρεται να είπε.

Τραυματίες είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος. Σοβαρά τραυματίες είναι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς.

Στο ΚΑΤ μεταφέρθηκαν τρεις τραυματίες, εκ των οποίων ο μητροπολίτης Άρτας, με εγκαύματα στο μέτωπο, πήρε εξιτήριο το βράδυ. Οι άλλοι τέσσερις μητροπολίτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Τα τραύματα στα μάτια τους δεν εμπνέουν ανησυχία.

«Έλιωναν τα ράσα»

Ο γραμματέας συνοδικού δικαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός είναι ένας από τους τραυματίες από την επίθεση του ιερέα με καυστικό υγρό. Μιλώντας στο OPEN είπε ότι φέρει εγκαύματα στο λαιμό και στο χέρι και θα χρειαστεί να κάνει επέμβαση.

Όσον αφορά στον δράστη επεσήμανε ότι στο πρωτοβάθμιο συνοδικό δικαστήριο είχε κάνει φραστικές επιθέσεις γι’ αυτό και είχε ζητηθεί να βρίσκεται ένας αστυνομικός έξω από την αίθουσα.

Όταν έκανε την επίθεση ήταν αρχικά σε ήρεμη κατάσταση και ρωτούσε του μητροπολίτες εάν η κρίση τους έχει επηρεαστεί από τον μητροπολίτη Βεροίας.

Στη συνέχεια έβγαλε δυο μεγάλα μπουκάλια και άρχισε να τους ψεκάζει και συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για καυστικό υγρό όταν είδαν τα ράσα να λιώνουν ενώ ένοιωσαν κάψιμο στο δέρμα και τα μάτια.

Νόμιζαν ότι τους ράντιζε με αγιασμό

Ο μητροπολίτης Άρτας ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά περιέγραψε στον ΣΚΑΪ τον τρόπο που έγινε η επίθεση από τον 37χρονο ιερέα: «Ο δράστης σηκώθηκε όπως και ο πρόεδρος για να ακούσει την απόφαση από το στόμα του προέδρου. Η απόφαση ήταν ότι δεν γίνεται δεκτή η έφεσή του για τυπικούς λόγους, γιατί ήταν εκπρόθεσμη η αίτηση εφέσεως, άρα ισχύει και εγκρίνεται η πρωτοβάθμια απόφαση καθαιρέσεώς του». 

Μόλις άκουσε την απόφαση έβγαλε από την τσάντα του ένα μπουκάλι καφέ γυάλινο, έκανε και μια ερώτηση, αν την απόφαση την πήραμε καθ’ υπαγόρευσιν του μητροπολίτη του αγίου Βεροίας και έβγαλε το μπουκάλι. «Το κράταγε με τα δύο χέρια και έκανε ημικυκλικές κινήσεις, και ράντιζε όλο το προεδρείο όλο το δικαστήριο. 

Φοράγαμε μάσκες, φοράγαμε ράσα, φοράγαμε πάνω καλίμαυχα το μόνο μέρος που ήταν κενό ήταν το μέτωπο και τα μάτια. Όταν είδα την κίνηση νόμιζα ότι ήθελε να μας προσβάλει, λέγοντας ότι θέλουμε άγιασμα όταν όμως είδα ότι το υγρό που έβγαζε γινόταν κόκκινο πάνω στο ράσο κατάλαβα ότι ήταν καυστικό υγρό».


Ο δικηγόρος του για την υπόθεση της καθαίρεσής του Γιώργος Τζήκας, επεσήμανε ότι κατά τη συνεργασία τους δεν έδειχνε τη δυσαρέσκειά του, ήταν συνεργάσιμος και είχε προσκομίσει στοιχεία θα μπορούσαν  να οδηγήσουν στην καλύτερη αντιμετώπισή του. Θεώρησε ότι υπήρχε προκατάληψη από τον μητροπολίτη Βεροίας. Ήταν πράος και δεν περιμέναμε ότι στα καλά καθούμενα θα αντιδρούσε έτσι, είπε ο Γιώργος Τζήκας.

Επισημαίνεται ότι ο 37χρονος ιερέας καθαιρέθηκε από το συνοδικό δικαστήριο για υπόθεση ναρκωτικών και συγκεκριμένα για κατοχή 1,8 γραμμαρίου κοκαΐνης. Ο ίδιος υποστήριζε ότι έπεσε θύμα σκευωρίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί