Δολωματικοί ψεκασμοί δακοκτονίας στους δήμους Βιάννου, Γόρτυνας, Φαιστού και Μαλεβιζίου

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι  την Πέμπτη  24-07-2021 θα ξεκίνησει ο πρώτος Γενικός  δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Βιάννου , αναλυτικά στα παρακάτω Δημοτικά Διαμερίσματα : 

ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΣ       ΒΑΧΟΣΚΑΤΩ ΒΙΑΝΝΟΣΧΟΝΔΡΟΣΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥΑΜΙΡΑΚΑΛΑΜΙΚΑΤΩ ΣΥΜΗΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΗΠΕΥΚΟΣΣΥΚΟΛΟΓΟΣΑΦΡΑΤΙΕΜΠΑΡΟΣ ΘΩΜΑΔΙΑΝΟΜΑΡΘΑΜΙΛΛΙΑΡΑΔΟΞΕΝΙΑΚΟ

Την Τετάρτη 23-6-2021 θαξεκινήσει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στα Δ.Δ. Πανασσός, Νύβριτος και Γέργερη  του Δήμου Γόρτυνας.

Την Τετάρτη 23-6-2021 θαξεκινήσει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αντισκάρι, Πηγαϊδάκια, Ζαρό και Βορίζια του Δήμου Φαιστού.

Την Πέμπτη 24-06-2021 στους οικισμούς Αστυράκι και Αηδονοχώρι.

Την Παρασκευή 25-06-2021 στον οικισμό Γωνιών Μαλεβιζίου.

Το Σάββατο 26-06-2021 στον οικισμό Καμαριώτη.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει.

Οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. 

Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. 

Τηλ. επικοινωνίας:  2813-407952 & 2813-407915

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί