Ένα σκοταδιστικό, μισογυνικό συνέδριο, με εισηγητές Γεωργιάδη και 11 ιερείς!- Αποχώρησε η πρόεδρος της Δημοκρατίας

Αντιδράσεις και αποχωρήσεις από το λεγόμενο «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας»,  του οποίου το σκοταδιστικό περιεχόμενο αποκάλυψε το tvxs  και  τελούσε  μάλιστα υπό την αιγίδα της προέδρου της Δημοκρατίας. Μετά τα μεσάνυχτα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας απέσυρε την αιγίδα της. 
 
Νωρίτερα στο διαδίκτυο το  Συνέδριο έγινε αντικείμενο έντονης κριτικής, ενώ την αποχώρησή τους ανακοίνωσαν οι καλλιτέχνες  Καίτη Γαρμπή και  Διονύσης Σχοινάς, όπως και οι παρουσιάστριες Ράνια Θρασκιά και Ναταλί Κακκαβά, καταγγέλλοντας πως δεν γνώριζαν το περιεχόμενο του συνεδρίου, όταν δέχτηκαν να συμμετάσχουν σε διαφημιστικά βίντεο. Επίσης, κατέβηκαν από το site της διοργάνωσης όλα τα βίντεο (φωτογραφία επάνω) στα οποία συμμετείχαν καλλιτέχνες και άλλα δημόσια πρόσωπα. 
 
Στον απόηχο της κατακραυγής, η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων, έκανε μια ανάρτηση στο facebook,  η οποία αντί να ηρεμήσει τα πνεύματα, δημιούργησε νέες εντάσεις. 
 
«Στηρίζουμε την απόφαση κάθε γυναίκας να γίνει ή να μην γίνει μητέρα. Στηρίζουμε τις προσπάθειες κάθε γυναίκας όταν θέλει να γίνει μητέρα. Είναι ελεύθερη η επιλογή καθεμιάς να γράψει το μέλλον της με το δικό της χέρι. Η πολιτεία στηρίζει κάθε επιλογή της.» γράφει η ανάρτηση την οποία υπογράφει η κ. Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για την δημογραφική και οικογενειακή πολιτική και ισότητα των φύλων. 
 
Η ανακοίνωση εξαγρίωσε δεκάδες χρήστες και χρήστριες του fb που απάντησαν πως το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, είναι να αποσύρει την συμμετοχή και την στήριξη της στο συνέδριο. Ακολουθούν μερικά σχόλια: 
 
«Τότε να ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ από τη διοργάνωση του Συνεδρίου της Αλτ-Ράιτ στα Γιάννενα, αντί να κάνετε ποστ! Η Καίτη Γαρμπή έχει πιο τίμια στάση από σας!»
 
«Χμμμ … στριμωγματάκια και κροκοδείλια δακρυάκια βλέπω.κ. Συρεγγέλα άσε τις πολιτικάντικες μαλαγανιές της πεντάρας και γκρεμοτσακίσου να αποσύρεις την αιγίδα σου από το #συνέδριο της Ντροπής. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ ΔΕΝ γίνεται καλή μου.»
 
«Αποσύρετε τη συμμετοχή και καταδικάστε τότε. Οι κούφιες επικοινωνιακές στρατηγικές μητσοτακικής έμπνευσης δεν αρκούν»
 
«Αυτό που λέτε είναι πολύ ωραίο και συμφωνώ…δεν θεωρείτε όμως λίγο άτοπο μια Γραμματεία υποτίθεται ισότητας των φύλων να υποστηρίζει ένα Συνέδριο που, ενώ υποτίθεται απευθύνεται σε γυναίκες, απαρτίζεται κατά μεγάλη πλειοψηφία από άνδρες και δη της Εκκλησίας; (φυσικά και ξέρουμε τι απόψεις θα ακουστούν)»
 
«Αποσύρετε τη συμμετοχή σας από τη διοργάνωση-παρωδία. Ένα ακόμη εκκλησιαστικό συνέδριο που θα μιλήσουν ρασοφόροι μεγαλόσχημοι για τη γυναίκα όπως τοποθετείται κατά το θρήσκευμα. Θα είναι τόσο επιστημονικό όσο και η κυριακάτικη κατήχηση μετά τη Λειτουργία»
 
«Απαράδεκτο και μισογυνικό το συνέδριο στα Γιάννενα, και ακόμα πιο απαράδεκτο που η ΓΓΟΠΙΦ συμμετέχει σ’ αυτό. Να αποσύρει τη συμμετοχή της. Αλλιώς αυτό το μήνυμα είναι κοροϊδία.»
 
«Για να τα λέμε όπως είναι: στο βίντεο προώθησης του “1ου συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας” (το οποίο στηρίζετε) ξεκάθαρα ενοχοποιούνται οι γυναίκες για το ΥΠΕΡΣΥΝΘΕΤΟ ζήτημα “υπογονιμότητας” της χώρας. Ως εάν θα ΟΦΕΙΛΑΝ να γεννούν παιδιά για το “μέλλον της πατρίδας”. Σαν να μην έχουν δικαίωμα στην επιλογή του ΕΑΝ, ΠΟΤΕ και με ΠΟΙΟΝ/Α θα τεκνοποιήσουν. Σαν να είναι εύκολη και δεδομένη σε κάθε περίπτωση η τεκνοποιήση, σαν να μην εξαρτάται από μια σειρά αμέτρητους παράγοντες, ακόμα και αν διακαώς μια γυναίκα ή ένα ζευγάρι το θέλει. Σαν αυτό που “φταίει” για τη λεγόμενη “υπογονιμότητα” να είναι ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ πώς γίνονται τα παιδιά & πρέπει να “ενημερωθούμε”. Και σαν μην υπάρχει υψηλό ποσοστό παιδιών που περιμένουν να υιοθετηθούν.

Υ.Γ. Κεντρικοί ομιλητές (μεταξύ άλλων) 11 ιερείς & ο Άδωνις Γεωργιάδης.»
 
«Μια χαρά ξέρατε τι υποστηρίζατε, απλώς αντιδράτε λόγω της κατακραυγής. Είστε κατάπτυστη.»
 
«Είπαν και κοίταξαν με τρυφερότητα τους παπάδες να αποφασίζουν τι θα κάνουν οι γυναίκες»
 
 «Κατά κοινή ομολογία η πολιτεία δεν στηρίζει με τον τρόπο που θα έπρεπε τις γυναίκες που αποφασίζουν να γίνουν μητέρες. Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι στο τρέιλερ του συνεδρίου για τη γονιμότητα οι γυναίκες που δεν γίνονται μητέρες στοχοποιούνται ως μη χρήσιμες για τη κοινωνία. Απαράδεκτο το μήνυμα.»
 
 «Ναι, στηρίξτε μας γιατί ακόμα δεν μάθαμε τα Όρια και τις Επιλογές μας και δεν βρήκαμε παπά εύκαιρο να μας τα μάθει»
 
 «Να δηλώσετε άμεσα πως αποσύρεστε απ τη διοργάνωση , μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας με πολιτικάντικες δηλώσεις . Αποσύρετε οποιαδήποτε ανάμειξή σας με το συνέδριο της ντροπής»
 
 «Ντροπή σας!!!!σε όλους σας!!!έχετε ισοπεδώσει τα πάντα κ συνεχίζετε!!!δεν υπάρχουν λόγια να σας περιγράψουν δυστυχώς»«Οι ανακοινώσεις είναι καλές συμβολικά, αλλά δεν αρκούν. Αποσύρετε την υποστήριξη από το συνέδριο. Ήδη από την προώθησή του αναπαράγονται σεξιστικά στερεότυπα.»
 
 «Οι παπάδες τι σχέση έχουν με τη γονιμότητα; Γιατί οι ομιλητές είναι άνδρες κατά συντριπτικό ποσοστό; Αποσύρετε την υποστήριξη προς αυτό το συνέδριο το οποίο μόνο επιστημονικό δεν είναι»
 
 «Στηρίζουμε καθε μηχανή αναπαραγωγής που λειτουργεί καλά…. τις υπόλοιπες..error$%##€++++»
 
 «Μη απόσυρση από το κατάπτυστο συνέδριο σημαίνει συνενοχή»
 
 «Αν πραγματικά στηρίζεις την ελεύθερη βούληση της γυναίκας,τότε δεν συμμετέχεις ούτε και χορηγείς εκδηλώσεις που θεωρούν τη γυναίκα “μηχανή παραγωγής”. Εάν το έχεις πράξει (ας δεχθούμε ότι έγινε από ελλιπή πληροφόρηση ή από αμέλεια), αποσύρεις πάραυτα τη συμμετοχή σου. Αλλιώς, η δήλωση καταγράφεται στην κατηγορία…”χύνω μερικά κροκοδείλια δάκρυα για την ξεπέτα”!»


 
Μετά από έντονες διεργασίες, στη μία μετά τα μεσάνυχτα,  στο facebook και η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας ανακοίνωσε ότι τελικώς αποχωρεί!
 
Αντιδράσεις γιατρών: Αγκαλιά στον μεσαίωνα του μισογυνισμού κράτος, ιεράρχες και μεγαλοκαθηγητές
 
 Αντιδράσεις σημειώθηκαν και από γιατρούς και συγκεκριμένα από την Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι.), που στην ανακοίνωσή της με τον τίτλο «Αγκαλιά στον μεσαίωνα του μισογυνισμού κράτος, ιεράρχες και μεγαλοκαθηγητές» σημειώνει : 
 
 «Με τον παραπλανητικό τίτλο «1ο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας – Όρια και Επιλογές» διεξάγεται στα Ιωάννινα 2 – 4 Ιουλίου 2021 ένα «ιβέντ» που συμπυκνώνει όλα τα χαρακτηριστικά υποταγής του μεγαλοκαθηγητικού ιατρικού κατεστημένου στις πιο αντιδραστικές και σκοταδιστικές επιλογές του συστήματος.
 
  Το κείμενο της πρόσκλησης, το πρόγραμμα , τα τρέιλερ του «συνεδρίου» ξεκάθαρα  δίνουν το μήνυμα του μισογυνίστικου alt right σκοταδισμού : η αποστολή της γυναίκας είναι η αναπαραγωγή του είδους και ειδικότερα του … έθνους γι’ αυτό είναι απαράδεκτο στα νιάτα της να ασχολείται με σπουδές, καριέρες κλπ και να θυμάται την τεκνοποίηση «αργά»
 
  Κεντρικό ρόλο έχουν διάφοροι μητροπολίτες με διαλέξεις «ορθόδοξης χριστιανικής ηθικής» ως μέρος του … επιστημονικού προγράμματος
 
 Επίσης υπάρχουν διαλέξεις και από σελέμπριτις τηλεπρωϊνάδικων με τίτλους του στυλ «πότε θα γίνω μάνα» κι αυτές ως μέρος του επιστημονικού προγράμματος.
 
 Και όλα αυτά με διοργανώτριες τρεις πανεπιστημιακές Μαιευτικές – Γυναικολογικές κλινικές (Ιωαννίνων – Λάρισας – Αλεξανδρούπολης), με την αιγίδα της ηγεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με την αιγίδα της ΠτΔ, με παρέλαση κορυφαίων κρατικών παραγόντων (της επιτρόπου ΕΕ κ. Κυριακίδου, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, του περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη κλπ) και φυσικά με κερασάκι στην τούρτα την διάχυτη προπαγάνδα υπέρ των Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην υγεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλης αυτής της υποκρισίας : στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, της πόλης όπου θα διεξαχθεί το «Συνέδριο της Γόνιμης Ντροπής», είχαμε πρόσφατα την απόλυση της επικουρικής γιατρού Γαστρεντερολόγου Β. Τσακτσίρα επειδή διεκδίκησε τις νόμιμες γονικές άδειες για να φροντίζει το παιδάκι της. Μια απόλυση που έγινε με τις πλατούλες του κ. Κοντοζαμάνη και συνολικά της κυβέρνησης. Τόσο ενδιαφέρον για τις νέες εργαζόμενες μητέρες …
 
Αν κάποιοι νομίζουν πως θα μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω στο παρελθόν με τις γυναίκες άβουλα σκεύη αναπαραγωγής χωρίς δικαίωμα αυτοδιάθεσης στα σώματά τους και στις ζωές τους, είναι πολύ βαθιά γελασμένοι. Ο σκοταδισμός δεν θα περάσει.
 
 Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή καλεί :
 
 –    Την ΟΕΝΓΕ, τις Ενώσεις Νοσοκομειακών γιατρών, τους φοιτητικούς συλλόγους των ιατρικών σχολών αλλά και τους Ιατρικούς Συλλόγους να αποδοκιμάσουν αυτό το αίσχος και να καλέσουν τους γιατρούς να μην το νομιμοποιήσουν με την συμμετοχή τους
 
 -Όλα τα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις που υποτίθεται πως ασπάζονται τα στοιχειώδη γυναικεία δικαιώματα να πάρουν άμεσα θέση
 
 –  Όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες του κινήματος να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις με αίτημα τη ματαίωση του «συνεδρίου».

Πηγή: Φωτεινή Λαμπρίδη- tvxs.gr

2 Thoughts to “Ένα σκοταδιστικό, μισογυνικό συνέδριο, με εισηγητές Γεωργιάδη και 11 ιερείς!- Αποχώρησε η πρόεδρος της Δημοκρατίας”

  1. Τα παιδιά είναι για τα νέα ζευγάρια και όχι για τους πορτοφολάδες

    Μας έχουν επιβάλλει ως πρότυπα τις υστερόβουλες υπολογίστριες τύπου Μπαλατσινού, Τσιμτσιλή και άλλα “φρούτα” των πρωινάδικων και των καλλιστείων… Είχα δει συνέντευξη με την Τσιμτσιλή, που εξομολογήθηκε ότι ερωτεύτηκε τον άντρα της, γνωστό δικηγόρο με τη… δεύτερη ματιά, δηλαδή αφού πρώτα υπολόγισε ότι τη συμφέρει. Συγκεκριμένα δηλωσε “όταν τον είδα σκέφτηκα ότι αυτόν τον άντρα θα μπορούσα να τον ερωτευτώ”… Ακόμα και κοπέλες που δεν είναι “όμορφες”, καταφέρνουν να πράξουν το στο “σωστό”, να επιλέξουν με βάση την κοινωνική θέση… Και μετά πάνε και φιλάνε και τα χέρια των παπάδων και παίρνουν την ευχή τους, ενώ τα ζευγάρια που δεν έχουν υστεροβουλία βασανίζονται, όπως οι γονείς του Χάνσελ και της Γκρέτελ στο παραμύθι, που άφησαν τα παιδιά τους στις μάγισσες γιατί δεν μπορούσαν να τα ταΐσουν, όμως μετά βρήκαν μεροκάματο, γέμισαν ένα καλάθι με όλα τα καλά και για καλή τους τύχη, βρήκαν και τα παιδιά πριν τα φάνε οι μάγισσες.

  2. όλο στο ίδιο πνεύμα

    Καιρό τώρα παρακολουθώ τις “δράσεις” της κυβέρνησης όσον αφορά τις γυναίκες, διαβάζοντας γυναικεία περιοδικά που κυκλοφορούν με τις κυβερνητικά χρηματοδοτούμενες εφημερίδες. Μέσα από το metoo, τη συνεπιμέλεια, τη Λατινοπούλου και τώρα το “συνέδριο”, το μήνυμα του συστήματος προς τις γυναίκες είναι ένα και όποια το καταλάβει, καλώς: “Βρες ένα εύπορο κύριο να τον παντρευτείς και να παριστάνεις μετά τη μανούλα- γυναικούλα τύπου Τσιμτσιλή κτλ”, αλλιώς σε περιμένουνς πολύ άσχημα πράγματα, όπως κακοποίηση, παρενόχληση, φτώχεια κτλ…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί