«Ψέμα Χατζηδάκη η ανεξαρτησία του ΣΕΠΕ» καταγγέλλει ο Γ. Ραγκούσης

Από την ανεξάρτητη επιτροπή που θα επιλέγει τη διοίκηση του ΣΕΠΕ, οι τρεις θα είναι κυβερνητικές επιλογές

Ένα σοβαρό θέμα ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις του υπουργού Εργασίας για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στην συζήτηση περί του νομοσχεδίου για την τηλεργασία, επιτέθηκε στον Κωστή Χατζηδάκη για τις ρυθμίσεις που φέρονται να μετατρέπουν το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε ανεξάρτητη Αρχή.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε ο ίδιος στην Ολομέλεια, από την ανεξάρτητη επιτροπή που θα επιλέγει τη διοίκηση του ΣΕΠΕ, οι τρεις θα είναι κυβερνητικές επιλογές.

Το άρθρο 110 προβλέπει ότι η Επιτροπή Επιλογής θα απαρτίζεται από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, τον υπηρεσιακό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, τον γενικό γραμματέα εργασίας του υπουργείου Εργασίας, τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και ένα μέλος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού που υποδεικνύεται από τον υπουργό Εργασίας.

Ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε στην ομιλία του ότι ο γενικός γραμματέας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας είναι θέση πολιτική και επιλέγεται με πολιτικά κριτήρια για να συμπληρώσει ότι το πέμπτο μέλος πάλι είναι πολιτική επιλογή, αφού για εκείνο θα αποφασίζει ο υπουργός Εργασίας. 

Στη συνέχεια μίλησε για τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και ανέφερε ότι πρόκειται για τον Γιάννη Πάιδα, ο οποίος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτήτης Νέας Δημοκρατίας.

«Ποια σύνθεση φτιάχνει ο κ. Χατζηδάκης για να επιλεγεί η νέα ηγεσία του ΣΕΠΕ; Μια σκληρή τριάδα στους πέντε κομματικά και πολιτικά ελεγχόμενη» σχόλιασε για να προσθέσει «δεν ντρέπεται λίγο να φλομώνει στο ψέμα την ελληνική κοινωνία;».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί