Παρά το υποτιθέμενο «πάγωμα» των πλειστηριασμών, έβγαλαν έξω από το σπίτι του 63χρονο άνεργο με την πενταμελή οικογένειά του

«Πρωτοφανή κοροϊδία» αποκαλεί την εξέλιξη το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί – Καμιά ενημέρωση περί «παγώματος» δεν έχουν τράπεζες, διαχειριστές δανείων και συμβολαιογράφοι

Την περασμένη Παρασκευή, σε ένα «ντροπαλό» ενημερωτικό σημείωμα που δεν ονομάστηκε «ανακοίνωση», το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωνε ότι ήλθε σε συμφωνία με τις τράπεζες να «παγώσουν» οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος Ιουνίου, ώστε στο μεταξύ να δρομολογηθεί η σύσταση του φορέα απόκτησης και επανεκμίσθωσης κύριας κατοικίας, για να αποφευχθεί το ξεσπίτωμα χιλιάδων νοικοκυριών που έχουν χρέη που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν.

Αυτό υποτίθεται ότι ήταν ένα μεταβατικό «διάλειμμα» για την πλήρη εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Νόμου, που διθυραμβικά προβλήθηκε από την κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ ως «σωτηρία» και «ευκαιρία» των υπερχρεωμένων.

Ακόμη και αυτό το ελάχιστο χρονικό «πάγωμα» των πλειστηριασμών που άφησε να διαρρεύσει η κυβέρνηση και αναπαρήγαγαν ως βεβαιότητα όλα τα ΜΜΕ αποδεικνύεται ένα τεράστιο ψέμα.

Οπως φαίνεται και στο ηλεκτρονικό έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα με ρεπορτάζ του ο Γιάννης Κιμπουρόπουλος για την Εφημερίδα των Συντακτών (με σβησμένα τα προσωπικά δεδομένα για λόγους προφανείς) χθες, 9/6, έγινε κανονικότατα πλειστηριασμός κύριας κατοικίας.

Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική κατοικία ενός ανέργου εδώ και χρόνια, 63 ετών, με προβλήματα υγείας, που κατοικούσε στο σπίτι που εκπλειστηριάστηκε μαζί με άλλα πέντε μέλη της οικογένειάς του. Κι αυτό παρότι έστειλε στην εταιρεία που διαχειρίζεται το δάνειό του όλα τα απαραίτητα έγγραφα πριν από τον πλειστηριασμό. Ούτε η εταιρεία απάντησε ποτέ ούτε ο πλειστηριασμός ανεστάλη.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο της κ. Ασημίνας Καούνη, που εκπροσωπούσε τον άνεργο που χάνει το σπίτι του, στην άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών την περασμένη Παρασκευή αναφερόταν ότι «αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί 1ης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών από τράπεζες και διαχειριστές δανείων.

Οι πολίτες θα πρέπει να αποστείλουν στην τράπεζα ή τον διαχειριστή του δανείου τους την τελευταία δήλωση φορολογίας εισοδήματος Ε1 και τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9, ώστε να αποδείξουν ότι ανήκουν στα ευάλωτα νοικοκυριά και να ανασταλεί ο πλειστηριασμός της 1ης κατοικίας τους».

«Σε συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις τόσο των πληρεξουσίων δικηγόρων όσο και άλλων ενδιαφερόμενων για ενημέρωση εν όψει των πλειστηριασμών στους: Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους της χώρας, στη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, τις γραμματείες και τα νομικά τμήματα των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, καθώς και στις ίδιες τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, όλοι και μηδενός εξαιρουμένου απαντούσαν ότι καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχουν και ουδείς γνώριζε κάτι περί εφαρμογής κάποιας τέτοιας συμφωνίας – απόφασης αναστολής των πλειστηριασμών… Ανακοινώθηκε μια συμφωνία η οποία ουδέν αποτέλεσμα και καμιά αναστολή πλειστηριασμών επέφερε! Αντιθέτως, καθησύχασε πάρα πολλούς οφειλέτες, πείθοντάς τους ψευδώς ότι, έστω προσωρινά, θα μπορούσαν να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία τους… Αποτελεί πρωτοφανή κοροϊδία στα χρονικά της χώρας», σημειώνει το δικηγορικό γραφείο και είναι περιττό να πούμε ότι προσυπογράφουμε. Και φυσικά θα επανέλθουμε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί