Άνοιξε και πάλι η διώρυγα του Σουέζ

Επαναλαμβάνεται η κυκλοφορία στη διώρυγα του Σουέζ μετά την επαναφορά σε πλεύση του Ever Given.

Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) ανακοίνωσε σήμερα την «επανέναρξη της κυκλοφορίας» σε αυτή τη μεγάλη θαλάσσια οδό που αποκλείστηκε για σχεδόν μια εβδομάδα από ένα γιγαντιαίο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων, το Ever Given.

«Ο ναύαρχος Οσάμα Ράμπια, ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, κήρυξε την επανάληψη της διέλευσης των πλοίων μέσα από τη διώρυγα», ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα η SCA.

https://www.youtube.com/watch?v=11BN0Yuin7Y

Η προσάραξη του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given στη Διώρυγα του Σουέζ έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στην παγκόσμια ναυτιλία και ίσως χρειαστούν εβδομάδες, και πιθανόν μήνες, για να αποκατασταθούν πλήρως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, όπως ανέφεραν κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς κοντέινερ.

Το μήκους 400 μέτρων πλοίο είχε κολλήσει στη Διώρυγα από την περασμένη Τρίτη, προκαλώντας καθυστερήσεις εκατοντάδων πλοίων και μπλοκάρωντας παγκόσμιες γραμμές εφοδιασμού που ήταν ήδη υπό πίεση. Οι ομάδες διάσωσης χρησιμοποίησαν ρυμουλκά και βυθοκόρους για να αποκολλήσουν το πλοίο.

Η προσάραξή του εξαιτίας ριπής ανέμου εν μέσω αμμοθύελλας έκλεισε τη Διώρυγα, με αποτέλεσμα 369 σκάφη που σκόπευαν να τη διαπλεύσουν να αποκλειστούν.

Η Διώρυγα Σουέζ είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες εμπορικές διαδρομές στον κόσμο, και οι εταιρείες αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα δρομολόγια των πλοίων, προκαλώντας μεγάλες απώλειες εκατοντάδων σκαφών.

Τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Ever Given είχε αρχίσει να κινείται κατά μήκος του καναλιού αφού είχε αποκολληθεί πλήρως. Σε πραγματικό βίντεο, το πλοίο έδειξε ότι το πλοίο ευθυγραμμίστηκε σε ευθεία θέση κατά μήκος του καναλιού.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντούλ Φατάχ Αλ-Σίσι ευχαρίστησε τους Αιγύπτιους για τις προσπάθειές τους για «τερματισμό της κρίσης».

Διαβάστε επίσης: Διώρυγα Σουέζ: Απίστευτη διαταραχή στο παγκόσμιο εμπόριο

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί