Συνάντηση Ν. Αναστασιάδη – Κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη στις 27-29 Απριλίου και το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, συναντήθηκε πριν λίγες ωρες ο Κ. Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είναι άριστη η συνεργασία των κυβερνήσεων μας στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΟΗΕ. Συζητήσαμε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την άτυπη Πενταμερή για το Κυπριακό» τόνισε ο πρωθυπουργός στις κοινές τους δηλώσεις. Παράλληλα επισήμανε πως «συνολικά η Ένωση οφείλει να επιμείνει στην αξιόπιστη εφαρμογή της πολιτικής της διττής προσέγγισης απέναντι στην Τουρκία».

«Είναι πραγματικά ιδιαίτερη συγκίνηση που βρίσκομαι στην ελληνική πρωτεύουσα μετά την τιμητική πρόσκληση να συνεορτάσουμε μαζί και να τιμήσουμε τον ελληνικό λαό, 200 χρόνια μετά την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα του 1821», τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά την συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη.

«Αυτό που επιδιώκουμε κι έχουμε διαπιστώσει μαζί είναι πως μια δίκαιη και βιώσιμη αλλά ιδιαίτερα λειτουργική λύση του Κυπριακού θα διασφαλίσει τα συμφέροντα του συνόλου του κυπριακού λαού είτε για Ελληνοκύπριους είτε για Τουρκοκύπριους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί