Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Οι πολίτες αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση για οικονομία, αστυνομία και πανδημία

Αποδοκιμασία των επιλογών της κυβέρνησης, εκ μέρους των πολιτών, για μια σειρά από ζητήματα, όπως η διαχείριση της πανδημίας, τα οικονομικά μέτρα στήριξης και η αντίδραση της στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, δείχνει η έρευνα της Palmos Analysis που δημοσιεύει η «Αυγή». Παράλληλα, ιδιαίτερα μεγάλα είναι τα ποσοστά των πολιτών που βλέπουν κατάχρηση εξουσίας από την ΕΛ.ΑΣ. και πιστεύουν ότι «τα ΜΜΕ είναι μεροληπτικά υπέρ της κυβέρνησης».

Η φθορά της κυβέρνησης

Αναλυτικότερα, το 67% των συμμετεχόντων στην έρευνα, απάντησε πως δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης, με παραπάνω από τους μισούς (36%) να δηλώνουν πως δεν είναι «καθόλου» ικανοποιημένοι. Επίσης, μόλις το 35%, θεωρεί πως η χώρα κινείται «προς τη σωστή κατεύθυνση», ποσοστό κατά 6% μειωμένο σε σχέση με πριν έναν μήνα, και ενώ, οι συμμετέχοντες που πιστεύουν πως η χώρα κινείται «προς τη λάθος κατεύθυνση», έχουν αυξηθεί σε 57% (από 51% τον Φλεβάρη).

Παράλληλα, πανδημία, οικονομία και ανεργία παραμένουν τα τρία σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, ενώ, αξίζει να σημειωθεί πως αισθητά μεγαλύτερο, σε σχέση με τον Φλεβάρη, είναι το ποσοστό των πολιτών που απάντησε πως η κύρια ανησυχία του είναι η πανδημία, (48 % τον Μάρτη, 40% τον Φλεβάρη). Επίσης, σχετικά με την ικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις σε οικονομία και την κοινωνία το επόμενο διάστημα, το 56% των πολιτών απαντά «όχι και μάλλον όχι», έναντι του 40% που πιστεύει πως μπορεί ή μάλλον μπορεί.

Όσον αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το 63% των συμμετεχόντων απαντάει πως «δεν είναι επαρκή και αποτελεσματικά», ενώ, ιδιαίτερα μεγάλο είναι και το ποσοστό που διαφωνεί με τη λογική της ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων χωρίς διαγωνιστική διαδικασία εξαιτίας της πανδημίας.

Δυσαρέσκεια για το δόγμα «νόμος και τάξη»

Επίσης, το 62% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν πως απειλούνται ή μάλλον απειλούνται οι δημοκρατικές ελευθερίες τους από τα μέτρα περιορισμού και το δόγμα «νόμος και τάξη» που εφαρμόζεται στην αστυνομία.

Επίσης, στο ίδιο μήκος κύματος, το 77% των συμμετεχόντων απαντά ότι η αντίδραση της κυβέρνησης στα πρόσφατα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά πολιτών, όπως αυτό στη Νέα Σμύρνη, είναι προς τη λάθος κατεύθυνση. Μόλις το 19%, επικροτεί την κυβερνητική στάση. Παράλληλα, το 74% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν επίσης πως υπάρχει κατάχρηση εξουσίας από την πλευρά της αστυνομίας έναντι 24%.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο ερώτημα «ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα» η καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών συγκεντρώνει τον Μάρτιο 13%. 8% ήταν τον Φεβρουάριο, ενώ 4% και 3% τον Νοέμβριο και τον Οκτώβριο αντίστοιχα.

«Μεροληπτικά» ΜΜΕ

Τέλος, στο 65% ανέρχεται το ποσοστό των συμμετεχόντων, που θεωρεί ότι τα μέσα ενημέρωσης είναι μεροληπτικά προς την κυβέρνηση και κατά της αντιπολίτευσης, ενώ μόλις 15% πιστεύει πως είναι αντικειμενικά. Σε αυτό, έρχεται να προστεθεί το ότι ένα 20% δεν έχει πληροφορηθεί για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί