Δεν κατάφερε να δέσει στην Κάσο το Πρέβελης

Ενημερώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η Λιμενική Αρχή Κάσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν.Ρ. 06, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηράκλειο για Ανάφη – Θήρα – Μήλο – Πειραιά ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα ν. Κάσου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Σητείας.  

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του λιμενικού, το εν λόγω πλοίο  ανέμεναν προς αποβίβαση δυο (02) Φ/Γ  και ένα (01) Ι.Χ., ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν δυο (02) επιβάτες προς επιβίβαση.

Απώλεια άγκυρας στην Κάσο

Επίσης, χθες το απόγευμα η Λιμενική Αρχή Κάσου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του ”ΠΡΕΒΕΛΗΣ” , ότι κατά την διαδικασία ανάσυρσης αγκυρών κατά τον απόπλου του πλοίου από τον οικείο λιμένα, υπήρξε απώλεια της αριστερής άγκυρας κι ότι συνεχίζει τον πλου του για ασφαλές αγκυροβόλιο στο λιμένα ”ΠΗΓΑΔΙΩΝ” ν. Καρπάθου.Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ επί του πλοίου επέβαιναν 65 άτομα πλήρωμα, 54 επιβάτες, 15 Ε.Ι.Χ οχήματα, 29 Φ/Γ και 4 δίκυκλα.Το ”ΠΡΕΒΕΛΗΣ” κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα ”ΠΗΓΑΔΙΩΝ” ν. Καρπάθου, ενώ από το Λιμεναρχείο Καρπάθου αρχικά του απαγορεύτηκε ο απόπλους και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, του επετράπη ο απόπλους. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί