Και τρίτη προφυλάκιση για τον τραυματισμό αστυνομικού στη Ν. Σμύρνη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε 22χρονος για την επίθεση στον αστυνομικό κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Ο νεαρός είχε συλληφθεί μετά τα επεισόδια, όταν πήγε στο Αστυνομικό τμήμα να δηλώσει την απώλεια του πορτοφολιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 22χρονος αρνήθηκε κατά την απολογία του την οποιαδήποτε συμμετοχή στην επίθεση που έφερε τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Με τη σημερινή απόφαση, πλέον είναι τρεις οι κατηγορούμενοι που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για την επίθεση σε βάρος του μέλους της ομάδας ΔΡΑΣΗ, καθώς για την ίδια κατηγορία οδηγήθηκαν χθες στη φυλακή ο 30χρονος που φέρεται να προκάλεσε την πτώση του αστυνομικού καθώς και ακόμη ένας 23χρονος, ενώ ελεύθερος αφέθηκε ο 22χρονος που αρχικά του είχε απαγγελθεί κατηγορία για την επίθεση στον 27χρονο πλην όμως δεν συντάχθηκε κατηγορητήριο από την ανακρίτρια σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Όσον αφορά τον 30χρονο, ο οποίος θεωρείται από τις αρχές ως βασικός κατηγορούμενος για την επίθεση, κατά την απολογία του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στα επεισόδια της Τρίτης υποστηρίζοντας πως δεν είναι αυτός που έριξε κάτω από το μηχανάκι τον αστυνομικό και πως μπορεί να αποδείξει ότι δεν ήταν καν στην Νέα Σμύρνη αλλά στην Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του, Παύλου Σαράκη, η εμπλοκή του εντολέα του προέκυψε «μετά από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία/κατάθεση προσώπου, με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους». 

Ακολούθησε χθες ανασκεύαση της αρχικής κατάθεσης που έδωσε ο κουνιάδος του 30χρονου. «Δεν τον είδα να χτυπά τον αστυνομικό», είπε ενώπιον της ανακρίτριας ο βασικός μάρτυρας, ο οποίος αρχικά είχε καταθέσει ότι ο 30χρονος είχε επιτεθεί κατά του αστυνομικού.

«Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε», φέρεται να δήλωσε.

Στη φυλακή οδηγείται κι ένας 23χρονος, που κρίθηκε προφυλακιστέος για το ίδιο αδίκημα, αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού σε βάρος του αστυνομικού, ο οποίος είχε δεχτεί τη μαζική επίθεση.

Ελεύθεροι οι υπόλοιποι 7

Αντίθετα, ελεύθερος αφέθηκε ο 22χρονος που κατηγορούνταν για το ίδιο αδίκημα, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή του στην υπόθεση. Ωστόσο, του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματικής εγγύησης 1.000 ευρώ.

Επίσης, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια. Σε βάρος τους επιβλήθηκαν, κατά περίπτωση, περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

Θυμίζουμε ότι οι επτά ανήλικοι, που είχαν συλληφθεί, αφέθηκαν ελεύθεροι την Παρασκευή, με τον περιοριστικό όρο της παρακολούθησής τους από κοινωνικό λειτουργό.

Μαρτυρίες για ξυλοδαρμούς

Σημειώνεται ότι οι 9 συλληφθέντες φέρεται να έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας με τις μαρτυρίες να αναφέρουν πως οι 9 φέρουν σοβαρά τραύματα και πως οι ξυλοδαρμοί δεν σημειώθηκαν μόνο κατά τη σύλληψή τους στη Νέα Σμύρνη, αλλά και στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, από άντρες της αντιτρομοκρατικής και ειδικούς φρουρούς.

Όπως αναφέρθηκε και από δικηγόρο της υπόθεσης, «η βία της αστυνομίας είναι πλέον αντιδραστική, εκδικητική και σαδιστική».

Αντίστοιχες βίαιες συμπεριφορές έχουν βιώσει και άλλα άτομα που συνελήφθησαν είτε στις 9 Μαρτίου είτε τις επόμενες ημέρες και κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια και την επίθεση κατά του αστυνομικού.

Άνθρωποι που, όπως κατέγραψαν τα πολλά βίντεο από εκείνο το βράδυ έχουν συλληφθεί στο σωρό, άλλοι εξαιτίας  μιας απλής τηλεφωνικής συνομιλίας, ενώ ήδη η ΕΛ.ΑΣ. μετράει ήδη ένα φιάσκο με τη σύλληψη 22χρονου για μια ανάρτηση στο Facebook, ο οποίος αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί